Siirry sisältöön

EKA C - Edelläkävijäalue Helsinki Region

EKA C – Edelläkävijäalue Helsinki Region hanke kokoaa, konseptoi ja levittää Edelläkävijäalue (EKA) hankkeiden tulokset alueen ja sen toimijoiden kilpailukyvyn ja opiskelijayrittäjyyden edistämiseksi. Hanke täydentää jo tehtyä edelläkävijäaluetyötä ja tuottaa olennaisia osia Uusimaa ohjelman ja Uudenmaan RIS3 strategian mukaiseen innovaatiotoimintaan.

  • Toteutusaika:2.10.2014 - 31.3.2015
  • Rahoittaja:EAKR 2007-2013
  • Tutkimusalue:
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

EKA C hankkeessa dokumentoidaan ja kehitetään Eurooppalainen Yrittäjyysalue EER teemavuoden tuloksia sekä luotuja kehitystoimia ja kontakteja. Näiden avulla tulevaan EER alueiden yhteistyöhön saadaan uusmaalaisille yrityksille sekä startup ja growth toiminnalle aihepiirin uusinta kehitystietoa. Hankkeessa edistetään alueen sisäistä ja kansainvälistä yhteistyötä sekä mahdollisuuksia kilpailtuun rahoitukseen.

Hankkeessa tehdään kansainvälisen tason kuvaukset Helsinki Region parhaista käytännöistä opiskelijoiden yritystoiminnan edistämisestä ja yrittäjyyskoulutuksesta osallistuvissa oppilaitoksissa (Laurea, Aalto, Omnia).
Laurean osalta kuvataan LbD-yritysyhteistyötä ja opiskelijayrittäjyyden edistämistä. Aallon osalta korostetaan Startup Saunan ja AaltoES:n toimintaa sekä InnoOmnian osalta kokemuksia ainutlaatuisista uusista tavoista toimia.

Hankkeessa tuotetaan innovaatioekosysteemiä kuvaava englanninkielinen kirja (työnimi: From Triple Helix to Regional Innovation Ecosystems). Kirjan avulla Helsinki Region esittelee kansainvälisesti arvostettua innovaatiotoimintaansa, yhteistyötään ja saavutettuja tuloksia. 

Hankkeessa toteutetaan benchlearning-tapahtuma jolla edistetään yhteistyötä Valencian ja muiden EU-alueiden kanssa sekä pilotoidaan yhteistyömallia. Benchlearning-tapahtuma Smart Specialisation Strategies teeman jatkotoimenpide ja sitä käytetään Smart Region & Smart City sekä opiskelijayrittäjyyden edistämiseen liittyvän yhteistyön välineenä.

Yhteyshenkilö: