Siirry sisältöön

6Aika: Co-created Health and Wellbeing

CoHeWe-hankkeen päätavoitteena on edistää yritysten yhteistyötä kaupunkien kanssa ja mahdollistaa uusien, asiakaslähtöisten sosiaali-, hyvinvointi- ja terveyspalveluiden kehittämistä ja käyttöönottoa. Hankkeessa keskitytään erityisesti sairauksia ennaltaehkäiseviin ja hyvinvointia edistäviin ratkaisuihin.

  • Toteutusaika:1.8.2018 - 31.12.2020
  • Rahoittaja:EAKR 2014-2020
  • Tutkimusalue:Kestävä ja monipuolinen sosiaali- ja terveysala
  • Projektityyppi:Kansallinen TKI

CoHeWe-hankkeessa parannetaan yhteiskehittämisen toimintatapoja kaupunkien olemassa olevien kehittämisalustojen ja toimintamallien pohjalta. Kehittämistyön perustana toimivat kuntalaisten ja hoitotyön ammattilaisten tarpeet, joista jalostetaan uusia palveluita yhteiskehittämällä ja matalan kynnyksen kokeiluilla. Hankkeen avulla yritykset saavat ensikäden tietoa kehitystarpeista ja yhdessä ammattilaisten kanssa yhteiskehitetyt palvelut luovat uusia ja yhä parempia palveluita kuntalaisille.

Yritysten kanssa yhteiskehittämällä tehtävät palvelukokeilut yhtenäistetään neljän kaupungin kesken, mikä auttaa yritysten palvelujen skaalautumista kansallisesti. CoHeWe-hankkeessa mukana olevat kaupungit (Oulu, Tampere, Vantaa ja Helsinki) yhteiskehittävät noin 35 uutta palvelua tai niiden aihiota yritysten, hoitotyön ammattilaisten ja kaupunkilaisten kanssa. Hanke toteutetaan vuosina 2019 – 2020.

Hankkeen toteuttajaorganisaatiot ja kumppanit:

Hanketta koordinoi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Tays TKI-keskus (PSHP). 

Partnereina hankkeessa ovat Laurea-ammattikorkeakoulun lisäksi Vantaan kaupunki, Forum Virium Helsinki, Tampereen kaupunki, Oulun kaupunki ja Oulun yliopisto.

 

Tutustu hankkeen verkkosivuihin

Yhteyshenkilö: