Siirry sisältöön

Vankimessut: ”Muutos on mahdollinen”

Vankimessut toivat esiin vangeille ja heidän läheisille tarkoitetut palvelut.

Vankimessuilla esiintyi vankilasta vapautuvien teatteriryhmä Porttiteatteri.

Helsingin Dallapénpuistossa tiistaina 22. toukokuuta järjestetyt Vankimessut kokosivat yhteen vangeille, rikostaustaisille sekä heidän läheisilleen tarkoitetut palvelut. Messut pidettiin nyt toista kertaa ja vuoden 2016 tapaan Laurea-ammattikorkeakoulu oli tiiviisti mukana tapahtuman järjestelyissä.

Laurea toimi Vankimessujen järjestäjänä yhdessä Silta-Valmennus ry:n, Stop Huumeille ry:n, Erikoisdiakonian sekä Rikosseuraamuslaitoksen koordinoiman Vankeusaika mahdollisuutena -hankkeen kanssa. Tapahtuman suunnittelussa ja järjestelyissä oli alusta asti ollut myös kymmeniä vankeja sekä Laurean rikosseuraamusalan sosionomiopiskelijat.

Vankimessujen tarkoituksena oli ohjata ja tuoda tietoa palveluista, joita vangit ja muut rikostaustaiset sekä heidän läheisensä voivat käyttää rangaistuksen aikana ja sen jälkeen. Messuilla esittäytyy asumispalvelujen, oppilaitosten ja työllistymishankkeiden edustajia, päihdetyön yksiköitä, lapsi-, perhe- ja omaistyön palveluja, sekä monia muita palveluntuottajia. Kaikkiaan esillä oli noin 40 eri toimijaa. Lisäksi päivän aikana järjestettiin runsaasti erilaista ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä, penkkipunnerruskilpailu ja vankipaneeli.

Tiistaisen tapahtuman avauspuheenvuoron piti köyhyystutkija Maria Ohisalo Y-säätiöstä:

- Reilu hyvinvointivaltio takaa jokaiselle ruokaa, kodin, kirjoja ja sivistystä. Reilu hyvinvointivaltio paitsi ennaltaehkäisee sosiaalisten etäisyyksien syntymistä, myös ongelmien kasautumista sekä kasautuneista ongelmista selviytymistä, Ohisalo totesi.
- Jokaisella ihmisellä on oltava oikeus uuteen alkuun.

MTV:n rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen vierailivat Vankimessuilla tekemässä tunnin mittaisen live-lähetyksen. Tallenteen lähetyksestä voi katsoa MTV:n verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Opiskelijaprojektit

Haluatko kehittää yrityksesi toimintaa opiskelijoiden kanssa?

Opiskelijamme toteuttavat yhteistyössä yritysten kanssa erilaisia opinnäytetöitä ja projekteja. Tutustu tarkemmin ja kehitä yrityksesi toimintaa yhdessä tulevaisuuden osaajien kanssa.

Lue lisää