Siirry sisältöön

Vammais- ja kehitysvammapalveluja tuottava Eteva kuntayhtymä avainkumppaniksi

Eteva kuntayhtymä on yksi Suomen suurimmista vammaisalan osaamiskeskuksista.

Etevalaiset tapasivat Laurean edustajia Lohjan kampuksella joulukuussa. Eturivissä palvelutoiminnan johtaja Kirsi Leväpelto, Länsi-Uudenmaan alueen palvelutoiminnan päällikkö Kirsi Reunanen, Laurean rehtori Jouni Koski, HR-koordinaattori Johanna Simonen-Helenius sekä henkilöstö- ja viestintäjohtaja Armi Marttila.

Vammais- ja kehitysvammapalveluja tuottava Eteva kuntayhtymä ja Laurea ovat sopineet avainkumppanuudesta. Eteva tuottaa palveluja erityistä tukea tarvitseville asiakkaille, esimerkiksi kehitysvammaisille tai autismikirjon henkilöille sekä mielenterveyskuntoutujille. 

Etevan jäsenkuntia on 45 kappaletta Uudenmaan, kanta- ja Päijät-Hämeen alueella. Yritys palvelee vuosittain 1600 asiakasta ja työllistää noin 1300 työntekijää. Valtaosa Etevan työntekijöistä toimii asiakaspalvelutyössä ja enemmistö etevalaisista on lähihoitajia, mutta myös sairaanhoitajia ja sosionomeja on paljon. 

Eteva haluaa tarjota kaikille asiakkailleen mahdollisuuden elää erilaista, omannäköistään elämää:

- Meille Etevassa on todella tärkeää kunnioittava suhtautuminen hoivan, kuntoutuksen tai palvelumme piirissä oleviin asiakkaisiin, tiivistää palvelutoiminnan johtaja Kirsi Leväpelto

Etevan tärkeimpänä lähtökohtana yhteistyöhön Laurean kanssa on, että he voivat tarjota monipuolisia työmahdollisuuksia opiskelijoille ja vastavalmistuneille työharjoittelupaikoista alkaen. Toisena tavoitteena on, että Eteva ja Laurea voisivat yhdessä vahvistaa sosiaali- ja terveysalan mainetta niin opiskelijoiden silmissä kuin laajemminkin ihmisten mielikuvissa. 

- Vammaistyö on oikea ala, kun haluaa todella vaikuttaa positiivisesti ihmisten elämään ja tehdä vaikuttavaa hoitotyötä rauhassa, kuvailee Kirsi Leväpelto.

- Meillä Etevassa asiakkaiden ja tehtävien kirjo on myös hyvin laaja. Se tarjoaa hoitotyötä tekeville paljon mahdollisuuksia valita, mihin haluaa keskittyä, hän jatkaa.

Lue lisää avainkumppanuudesta Laurean kanssa

Lisätietoja: