Siirry sisältöön

Onnea valmistuneille! Valmistujaisjuhlaa vietettiin Laureassa

Lähes 200 valmistuvaa opiskelijaa kokoontui Laurean syyslukukauden valmistujaisjuhlaan tiistaina 18.12.

Juhlan päätteeksi valmistuneet opiskelijat heittivät ilmaan valmistujaislakkinsa.

Tänään tiistaina 18. joulukuuta koko Laurea juhli jälleen opintonsa päättäviä opiskelijoita, kun perinteistä syyslukukauden valmistujaisjuhlaa vietettiin Kulttuuritalossa Helsingissä. Tutkinnon suorittamisen merkkinä opiskelijat kantoivat yllään Laurea-viittaa sekä -lakkia ja astuivat ulos Kulttuuritalon Aalto-salista tuoreina alumneina.

Paikalla juhlassa oli lähes 200 valmistuvaa opiskelijaa sekä runsas joukko valmistuvien perheenjäseniä sekä ystäviä. Samalla juhlittiin myös kaikkia syyslukukauden aikana ammattikorkeakoulu- ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita laurealaisia opiskelijoita.

Kaikkiaan Laureasta valmistuu vuosittain yli 1600 eri alojen ammattilaista.

Virstapylväs ja käännekohta

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski onnitteli juhlapuheessaan lämpimästi kaikkia valmistuvia opiskelijoita.

- Onneksi olkoon, olette saavuttaneet tärkeän virstapylvään elämässänne, Koski aloitti.
- Samalla tämä hetki on myös käännekohta, jossa siirrytte opinnoista kohti työelämän uusia haasteita.

”Toteuttakaa hulluja ideoita!”

Perinteisesti Laurean valmistujaisjuhlassa on kuultu jo aiemmin valmistuneen alumnin puheenvuoro. Niin myös tänäkin vuonna, kun alumnien tervehdyksen valmistuneille toi tradenomiksi vuonna 2008 valmistunut Riina Rupponen:

- Neuvoni teille on, että lähtekää mukaan erilaisiin hulluihin ideoihin ja toteuttakaa niitä, Laurean vuoden alumniksi vuonna 2014 valittu Rupponen sanoi puheenvuorossaan.
- Hullut ideat ovat sellaisia, jotka määrittävät koko maailmaa. Ensimmäinen auto, Internet tai naisten äänioikeus ovat kaikki olleet aikanaan ”hulluja ideoita”. Te, valmistuneet, pysytte mihin tahansa.

Palkinto kovasta työnteosta

Ennen kuin valmistuvat opiskelijat saivat laskea päähänsä valmistuneen opiskelijan lakin, oli ohjelmassa vielä valmistuneen opiskelijan puhe. Kaikkien juhlaan osallistuneiden valmistuneiden tunteita suurella hetkellä sanoitti puheessaan tuore liiketalouden tradenomi Anni Vihavainen:

- Kuten monissa muissakin asioissa elämässä, niin myös opinnoissa on tilanteita, joissa joutuu tekemään odotettua enemmän töitä saavuttaakseen tavoitteensa, opintonsa tammikuussa 2016 Laureassa aloittanut Anni sanoi.
- Mutta juuri näiden haastavien hetkien vuoksi valmistuminen tänään tuntuu niin erityisen hyvältä. Paljon onnea kaikille valmistuneille!

Videotallenteen valmistujaisjuhlasta voi katsoa Laurean Youtube-kanavalta.