Siirry sisältöön

Turvajärjestelmäyritys FireSea Equipment Oy avainkumppaniksi

Avainkumppanuusyhteistyö sähköautojen turvajärjestelmiä kehittävän FireSea Equipmentin kanssa käynnistyi heti opiskelijaprojektilla.

Laurea on solminut avainkumppanuussopimuksen turvajärjestelmiä tarjoavan FireSea Equipment Oy:n kanssa. Viime kesänä perustettu FireSea Equipment on erikoistunut sähköautojen paloturvallisuuteen. Avainkumppanuuden myötä yhteistyö on lähtenyt heti käyntiin opiskelijaprojektin muodossa. Toimitusjohtaja Ari Mattila kertoo, että yritys on vielä suunnittelu- ja kehittämisvaiheessa, ja siksi yhteistyö opiskelijoiden kanssa onkin erityisen antoisaa sekä yritykselle itselleen että opiskelijoille.

- Opiskelijat saavat kokeilla luovuuttaan täysin uuden tuotteen ja yrityksen parissa.

Mattila kertoo, että avainkumppanuuteen Laurean kanssa päädyttiin, sillä vahvistusta osaamiseen tarvitaan pienen ja alkutaipaleella olevan yrityksen ulkopuolelta. Hän uskoo, että opiskelijayhteistyö tuo yritykseen raikkaita näkemyksiä vanhojen mallien toistamisen sijaan. Opiskelijoiden omaan visioon luotetaankin vahvasti.

- Opiskelijoille on annettu täysin vapaat kädet, toimitusjohtaja Ari Mattila kertoo.

Liiketalouden P2P-opiskelijat ovat saaneet tehtäväkseen kehittää yritykselle verkkosivuja. Ari Mattila uskoo, että opiskelijat pääsevät haastamaan itseään:

- Nyt he eivät voi mennä katsomaan netistä, mitä muut tekevät, sillä vastaavaa ei ole aikaisemmin tehty. Opiskelijat pääsevät oikein räjäyttämään pankin!

Yhteistyöltä Laurean kanssa Mattila odottaa konkreettisia ratkaisuja yrityksen tarpeisiin ja uudenlaista tekemistä erityisesti markkinointiin liittyen.

- Opiskelijoista löytyy nuorempaa väkeä, jotka tietävät esimerkiksi sosiaalisesta mediasta ja miten siellä kannattaa olla mukana, Mattila pohtii.

Laurean avainkumppanuus on vastikkeellista yhteistyötä, joka takaa kumppanille laaja-alaisen ja systemaattisen yhteistyön Laurean eri koulutusten kanssa opiskelijayhteistyönä, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa sekä liiketoiminnassa. Käytännössä yhteistyö avainkumppaneiden kanssa sisältää projekteihin, rekrytointiin tai näkyvyyteen liittyvää yhteistyötä.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista.

Lisätietoja: