Siirry sisältöön

Tukikohta Oy Laurean avainkumppaniksi

Tukikohta on Vihdissä toimiva lastensuojelun yksikkö.

avainkumppani Tukikohta allekirjoitus
Tukikohta Oy:n Pia Penttala ja Laurean aluepalvelupäällikkö Irene Väkevä-Harjula allekirjoittivat avainkumppanuussopimuksen Lohjan kampuksella elokuun alussa.

Laurea on solminut avainkumppanuussopimuksen ympärivuorokautista kuntouttavaa asumispalvelua lastensuojelun asiakkaille tarjoavan Vihdin Sosiaali-  ja Kuntoutusalan Tukikohta Oy:n kanssa. Tukikohta Oy on toiminut Vihdin Nummelassa jo 13 vuoden ajan ja heidän kahdessa pienryhmäkodissa on 14 eri ikäistä lasta ja nuorta. Työntekijöitä yrityksessä on 16.

-    Toimintamme perustuu psykiatriseen kuntoutukseen ja terapeuttiseen työotteeseen, kertoo Tukikohta Oy:n johtaja Pia Penttala.
-    Erityisen tärkeässä roolissa meillä on luonto, joka meillä Nummelassa on aina lähellä. Liikumme ja retkeilemme lasten kanssa paljon, minkä lisäksi meillä on hyvin paljon esimerkiksi hevos- ja koira-avusteista toimintaa.

Laurea on tullut Tukikohta Oy:lle tutuksi opiskelijoiden kautta, joita yrityksessä on ollut harjoittelussa vuosien saatossa. Tästä syystä myös yhteistyön tiivistäminen Laurean kanssa avainkumppanuuden myötä tuntui luontevalta.

-    Näin alkuvaiheessa avainkumppanuus tuo minulle juuri luottamusta yhteistyön rakentamiseen. Tästä lähdemme seuraavaksi kehittelemään tarkemmin tulevia yhteistyön muotoja, Penttala sanoo.

”Supernanny” saa paljon palautetta alan opiskelijoilta

Omaa yritystään yli 10 vuotta johtanut Pia Penttala on suurelle yleisölle Supernanny Suomi –ohjelmasta. Siinä Penttala auttaa lapsiperheitä erilaisissa arjen haasteissa.

-    Olen saanut ohjelman kautta paljon palautetta myös eri alojen opiskelijoita ja juuri valmistuneilta, että he katsovat tarkasti ohjelmaa ja saavat sieltä hyviä vinkkejä lasten kanssa työskentelyyn, hän sanoo.
-    On hienoa, että nuoret osaavat ottaa niin monesta kanavasta ajatuksia ja rakentavat sitä kautta omaa sosiaalialan ammattilaisen identiteettiä.

”Opiskelijat jättävät arvokkaan muistijäljen lapsille”

Oman yrityksensä toiminnassa Penttala arvostaa opiskelijoiden tuomaa arvoa pienryhmäkodin arjessa:

-    Opiskelijat lähtevät aina aivan eri tavalla mukaan peleihin ja harrastuksiin lasten kanssa kuin me, jotka olemme pienryhmäkodin arjessa koko ajan mukana. Tällä tavalla he jättävät todella tärkeän muistijäljen lapsiin ja luovat positiivista ilmapiiriä, hän kuvailee opiskelijoiden ja harjoittelijoiden merkitystä.
-    Ylipäänsäkin meillä on toiminnassamme opiskelijoiden kanssa sellainen roolitus, että meillä on vain lapsia ja aikuisia. Myös opiskelijat kuuluvat porukkaan ja heidät otetaan tiiviisti osaksi työryhmää.

Lue lisää Laurean avainkumppanuusmallista.

Lisätietoja: