Siirry sisältöön

Arman Alizad Suuressa Alumni-illassa: ”Luopuminen ja luovuttaminen eri asia”

Laurean suuren alumni-illan pääpuhujana vieraili TV-persoona Arman Alizad.

​Arman Alizad Laurean suuressa alumni-illassa

​Perinteinen Suuri alumni-ilta kokosi jälleen Laureasta valmistuneet opiskelijat yhteen tiistaina 22. toukokuuta. Komeat puitteet tapahtumalle tarjosi tänä vuonna Clarion Hotel Helsinki ja paikalla oli yli 150 Laurean alumnia.

Illan pääpuhujana Suuressa alumni-illassa kuultiin tällä kerralla tuottaja, toimittaja, TV-persoona Arman Alizadia. Esityksessään Alizad kävi läpi värikästä uraansa; miten Iranista vuonna -80 Suomeen muuttaneesta pojasta, jota kiinnostivat enemmän Jedi-ritarit ja skeittaus kuin koulu, tuli menestynyt TV-alan yrittäjä.

- Vielä kymmenisen vuotta sitten työskentelin räätälinä, mutta suuri unelmani oli Kill Arman -sarja. Otin riskin ja tein täyskäännöksen urallani, Arman kertoi.

Periksi antamatta läpi haasteiden

Ensimmäisen kerran Armania nähtiin televisiossa juontajana MoonTV:llä esitetyssä muotiohjelmassa vuonna 2001. Ohjelman tuottajana toimi Tuukka Tiensuu, josta tuli Armanin työpari tähän päivään saakka. Hänen kanssaan Arman myös ryhtyi unelmoimaan omasta kung fu -aiheisesta ohjelmasta.

- 5 vuoden unelmoinnin jälkeen teimme ohjelmasta demon ja esittelimme sitä kanavapäälliköille, Alizad muisteli alumni-illassa.
- He innostuivat ideasta ja näyttivät vihreää valoa. Siinä vaiheessa meille valkeni, ettei meillä ollut hajuakaan siitä, miten tällainen ohjelma toteutettaisiin, tuotettaisiin, rahoitettaisiin tai markkinoitaisiin.

Koska näytöt aiemmista töistä puuttuivat, olivat rahoittajat ja tuotantoyhtiöt erittäin skeptisiä Armanin idean suhteen eikä apua löytynyt. Arman ei kuitenkaan antanut periksi, vaan jatkoi tinkimättömästi unelmansa toteuttamista. Lopulta ensimmäinen haastateltava löytyi USA:sta, joten Arman ja Tuukka laittoivat kaikki pelimerkkinsä punaiselle ja ottivat riskin.

- Tämän ensimmäisen teaserin jälkeen puhelimeni alkoi soida ja isot pyörät lähtivät pyörimään.

Kohtaamiset ihmisten kanssa tärkeintä

Ensimmäinen tuotantokausi Kill Armania esitettiin vuonna 2009 ja sen jälkeen sarjaa on esitetty 135 maassa. Sarja jatkui toisen kauden verran, minkä lisäksi Arman on tuotantoyhtiönsä kanssa tehnyt lukuisia sarjoja ja dokumentteja, palkittu kuudella Venlalla ja vakiinnuttanut paikkansa laadukkaana ja menestyvänä tuottajana.

- Tärkein asia, mitä olen ohjelmia tehdessä oppinut, ovat kaikkien erilaisten ihmisten kohtaaminen. Ihmisten kohtaaminen on minulle kaikkein tärkeintä ja ne haluan välittää ihmisille, hän kuvaili.

Arman peräänkuulutti puheessaan uskoa omiin unelmiin ja rohkeutta toteuttaa niitä. Hyppy vaatturimestarin uralta TV-töihin oli riski, joka kannatti. Räätälintyöstä luopuminen mahdollista uusia asioita:

- Opin siinä, että luopuminen ja luovuttaminen ovat kaksi täysin eri asiaa, hän sanoi.
- Virheitä ei myöskään saa pelätä; niitä saa ja pitää tehdä.

Alumnit

Tutustu Laurean alumnitoimintaan

Laurean alumnitoiminnan tarkoituksena on palvella yli 23 000 Laureasta valmistunutta työelämänasiantuntijaa, sekä tuoda heitä mukaan kehittämään Laurean toimintaa. Laureasta valmistuneiden osaamista hyödynnetään myös osana opetusta.

Lue lisää Laurean alumnitoiminnasta