Siirry sisältöön

Laurea yhteistyöhön Silta- ja Valo-valmennusyhdistysten kanssa osallisuuden edistämiseksi yhteiskunnassa

Laurea solmi yhteistyösopimukset Silta-Valmennusyhdistys Ry:n ja Valo-Valmennusyhdistys Ry:n kanssa.

Rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski ja toimitusjohtaja Kimmo Kumlander

Laurea-ammattikorkeakoulu on solminut sopimuksen strategisesta yhteistyöstä Silta-Valmennusyhdistys Ry:n ja Valo-valmennusyhdistys Ry:n kanssa. Tavoitteena yhteistyössä on edistää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien, kuten rikostaustaisten ihmisten, osallisuutta yhteiskunnassa.

Tavoitteena työelämälähtöiset oppimisympäristöt

Silta-Valmennusyhdistys ja Valo-Valmennusyhdistys työskentelevät yhteiskunnassa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukemiseksi. Yhdistykset työllistävät yli 130 henkilöä eri puolilla Suomea ja niiden hankerahoitus on suuruudeltaan 7 miljoonaa euroa. Yhdistysten toiminnan piirissä on vuosittain noin 3000 ihmistä.

Yhteistyösopimus allekirjoitettiin Laurean Tikkurilan kampuksella maanantaina 3. joulukuuta. Paikalla olivat Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski sekä Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Kumlander.

-    Jatkossa Laurea ja valmennusyhdistykset haluavat yhdessä vahvistaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyötä niin kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, kertoo Laurean rehtori Jouni Koski.
-    Erityisenä yhteisenä tavoitteena on työelämälähtöisten oppimis- ja kehittämisympäristöjen kehittäminen.

Mahdollisuus korkeakoulutukseen

Toiminnanjohtaja Kumlander on työskennellyt pitkään erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten osallisuuden kehittämiseksi ja kirjoittanut useita julkaisuja erityisesti rikostaustaisten yhteiskuntaan kiinnittymiseen liittyen. Kumlander näkee tärkeänä, että koulutusta on tarjolla myös henkilöille, jotka eivät pysty opiskelemaan muodollisessa koulutuksessa.

-    Tällä hetkellä meillä voi suorittaa koulutuksen perusopetuksesta toiselle asteelle työelämäympäristössä opiskellen, mutta pidemmällä tähtäimellä tavoitteemme on tarjota myös mahdollisuus korkeakoulutuksen väylään, hän sanoo.
-    Tutkimustieto ja käytännön kokemus osoittavat, että nämä henkilöt kykenevät muuhunkin kuin käytännön suorittaviin töihin. Siksi haluamme kehittää TKI- ja työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä ja tässä työssä Laurea on meille haluttu kumppani.

Laurea ja valmennusyhdistykset ovat tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan ja parhaillaan käynnissä on muun muassa yhteishanke KEIJO, jossa kehitetään mallia päihde- ja rikostaustaisten henkilöiden kokemusasiantuntijakoulutukseen.