Siirry sisältöön

RESTO2018-kilpailu käynnistyi Helsingin kattojen yllä

Restonomiopiskelijoiden RESTO-kilpailun avaustilaisuus pidettiin Clarion Hotel Helsingissä.

Kajaanin ammattikorkeakoulun joukkue esittelee ennakkotehtäväänsä RESTO2018-kilpailun avajaisissa.

Tänä vuonna Laurea-ammattikorkeakoululla on kunnia järjestää restonomiopiskelijoiden valtakunnalliset RESTO-kilpailut 22. - 23.3. Perinteiset kilpailut järjestetään nyt jo 17. kertaa.

Kaksipäiväiset RESTO2018-kilpailut kokoavat vuosittain yhteen restonomiopiskelijat eri puolilta Suomea ottamaan mittaa toisistaan. Tänä vuonna mukana on 12 joukkuetta 11 ammattikorkeakoulusta. Torstaina ja perjantaina joukkueet kilpailevat erilaissa tehtävissä, jotka mittaavat luovuutta ja osaamista. Tämän vuoden RESTO-kilpailun voittaja selviää perjantai-iltana Helsingin Kattilahallissa pidettävässä gaalassa.

Opiskelijat ja koulutuksen asiantuntijat koolla

Kilpailun teemana on tänä vuonna Urban Port, joten mikä olisikaan parempi paikka aloittaa kilpailut kuin meren äärellä sijaitseva Clarion Hotel Helsinki. Torstaiaamuna kilpailijat, tuomarit, yhteistyökumppanit sekä restonomikoulutuksen asiantuntijat kokoontuivat avajaistilaisuuteen Helsingin kattojen ylle, Clarion-hotellin 16. kerrokseen.

Kilpailun avauspuheenvuoron piti Laurean rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski, joka toimii myös Arene ry:n matkailu-, ravitsemis- ja talousalan eli MARATA-alan kehittämisverkoston puheenjohtajana.

- RESTO-kilpailut ovat erinomainen esimerkki MARATA-koulutusalalla tehtävästä hyvästä yhteistyöstä, joka vie alan koulutusta eteenpäin koko Suomessa, Koski sanoi.

Samalla rehtori Koski toivotti avauspuheessaan kilpailijoille onnea ja menestystä edessä olevaan kilpailuun:

- Toivottavasti nämä seuraavat kaksi päivää ovat teille opiskelijoille huikea oppimiskokemus, joka antaa teille eväitä ammatilliseen kehitykseenne tulevaisuudessa, hän jatkoi.

Rehtori, toimitusjohtaja Kosken jälkeen avajaistilaisuudessa kuultiin myös kilpailun isäntäkaupungin Espoon tervehdys, jonka esitti palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen Espoon kaupungilta.

Kilpailu käyntiin ensimmäisillä tehtävillä

Avajaistilaisuus jatkui kilpailijoiden ennakkotehtävän esittelyillä. Ennakkotehtävässä opiskelijatiimien toimeksiantona oli kehittää koulutuskonsepti HKScanille.

Opiskelijoiden ensimmäisen varsinaisen kilpailutehtävän puolestaan esitteli Dieta Oy:n myyntijohtaja Sami Nenonen sekä keittiömestari Vesa Saaristo. Tehtävänantona oli suunnitella bistro-tyyliselle ravintolalle keittiö ja tehtävän arvioinnissa huomiota tullaan kiinnittämään niin keittiölogistiikkaan, laitekantaan kuin työskentelytilojen toimivuuteen.

Sekä HKScan että Dieta toimivat tämän vuotisen RESTO-kipailun pääyhteistyökumppaneina yhdessä URtekram, Opteam, Royal Ravintolat ja Portaat luomuun -ohjelman kanssa. Laurean tukena tapahtuman toteuttamisessa ovat lisäksi olleet mukana 24 muuta yrityskumppania.

Lisätietoja:

Opiskelijaprojektit

Haluatko kehittää yrityksesi toimintaa opiskelijoiden kanssa?

Opiskelijamme toteuttavat yhteistyössä yritysten kanssa erilaisia opinnäytetöitä ja projekteja. Tutustu tarkemmin ja kehitä yrityksesi toimintaa yhdessä tulevaisuuden osaajien kanssa.

Lue lisää