Siirry sisältöön

Parhaat opinnäytetyöt palkittiin

Jokaisen Laurean koulutuksen parhaan opinnäytetyön tekijät palkittiin valmistujaisjuhlassa stipendillä.

Rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski luovutti stipendit parhaiden opinnäytetöiden tekijöille kevään valmistujaisjuhlassa.

Laurean kevätlukukauden valmistujaisjuhlaa vietettiin perjantaina 14. kesäkuuta. Juhlassa huomioitiin myös kuluneen lukuvuoden parhaiden opinnäytetöiden tekijöitä. Jokaisesta Laurean koulutuksesta valittiin erityisen ansioitunut opinnäytetyö, jonka tekijä tai tekijät palkittiin stipendillä.

Liiketalouden koulutuksesta palkittiin Lohjan kampuksella opiskelleiden Annmarie Kuurron ja Karri Niemisen työ Innovaatiokeskuksen toimintamallin kehittäminen.

-    Olimme iloisia, kun kuulimme Annmarien kanssa tästä tunnustuksesta, kertoo Karri Nieminen, joka otti vastaan työparin saaman stipendin valmistujaisjuhlassa.

-    Tiesimme kyllä jo opinnäytetyötä tehdessä, että tästä tuli hyvä. Mutta silti oli iso yllätys, että pärjäsimme koko Laurean vertailussa näin hyvin. Kiitos hyvästä työstä kuuluu paitsi Annmarielle, jonka kanssa yhteistyö sujui loistavasti, mutta myös ohjaajallemme Taina Lackmanille, Nieminen jatkaa.

Opinnäytetyöpalkinnon valinnan perusteissa kiitettiin erityisesti, että Kuurron ja Niemisen työn lopputulos on ”jäsennelty, vakuuttava, selkeä ja kehittämisehdotukset on esitetty perustellusti sekä menetelmiä on sovellettu hyvin ja perustellusti”.

Opinnäytetyön tuotoksena syntyi innovaatiokeskukselle toimintamalli, jota sovelletaan käytäntöön Innocello ry:ssä Lohjalla.

-    Suomi tarvitsee startuppeja ja innovaatioita – ja jotta niitä syntyy, tarvitaan tukea, Nieminen kertoo opinnäytetyön taustasta.
-    Monilla ihmisillä on hyviä ideoita, mutta se miten ne saataisiin toteutukseen, on kriittinen asia. Se on myös kysymys, mitä lähdimme tässä opinnäytetyössämme purkamaan.

Vuoden 2019 palkitut opinnäytetyöt koulutuksittain:

Koulutus: Tekijä(t): Opinnäytetyön nimi (opinnäytetyö Theseus-tietokannassa):
Liiketalous Annmarie Kuurto ja Karri Nieminen Innovaatiokeskuksen toimintamallin kehittäminen
Tietojenkäsittely Mika Lindh QRec-automaatiotyökalun kehitys
Turvallisuus ja riskienhallinta Markus Honkanen Palotarkastajan päiväkirja - paikkatiedon hyödyntäminen pelastuslaitoksen valvontatoiminnassa
Palveluliiketoiminta Teija Pekonen Lean asiakaslähtöisten palvelujen yhdenvertaistamisessa - case HUS Tukipalvelut
Kauneudenhoitoala Sini Pettinen ja Mira Savolainen Franchising kosmetiikkayrityksen laajenemisstrategiana
Rikosseuraamusala Ulla Forsblom ja Katriina Kerttula-Hiippavuori ViaDian kristillinen kuntoutus - naisvangin tie rikoksettomaan elämään
Sosionomikoulutus Kati Kapanen ja Eevi Uusimäki Tunne yhteyttä - päihderiippuvaisen vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tukeminen toiminnallisilla menetelmillä
Fysioterapia Karoliina Matero ja Anita Alarousu Toiminnallisuudesta ja leikeistä motivaatiota Perthesin taudin kuntoutukseen
Terveydenhoitajakoulutus Eveliina Tölli ja Johanna Määttä Hyvinvoiva selkä raskausaikana ja synnytyksen jälkeen - opas terveydenhoitajaopiskelijoille
YAMK-koulutukset Maritta Voutilainen Tekstiviestituuppauksen vaikutus yrittäjien YEL-vakuutuksen työtulon muuttamiseen
Sairaanhoitajakoulutus Najma Geddi, Sandra Oppong ja Jennifer Dryden Identification of Eating Disorders & Disordered Eating Behaviour among Children in School Healthcare - a literature review