Siirry sisältöön

Opiskelijatiimi tuotti Tuomioistuinvirastolle ohjevideon oikeudessa todistaville

Opiskelijatiimi tuotti Tuomioistuinvirastolle ohjevideon oikeudessa todistaville palvelumuotoilun opintojaksolla.

Kuvassa vasemmalta oikealle opiskelija Tarek Abdrabo, erityisasiantuntija Nina Immonen, erityisasiantuntija Taru Alanaatu, opiskelija Mirkka Helkkula, opiskelija Tero Jyrhämä, erityisasiantuntija Juha Lavikainen ja kehitysosaston johtaja Pasi Kumpula

Laurean opiskelijat toteuttivat Service Design Process and Methods -opintojaksolla ohjevideon oikeudenkäynnissä todistajana toimimisesta. Video julkaistiin 10.5.2022 Tuomioistuinviraston sivustolla. 

Vuoden 2020 alusta alkaen Tuomioistuinvirasto yhteistyössä Tuomarinkoulutuslautakunnan kanssa vastaa Tuomioistuinlaitoksen valtakunnallisista osaamisen kehittämisen toimenpiteistä ja koulutustoiminnasta.

Projektin tarkoituksena oli helpottaa ja parantaa todistajien kokemuksia Suomen tuomioistuimissa. Opintojaksolla aloitettu videoprojekti jatkui myös sen jälkeen, sillä opiskelijat Tarek Abdrabo, Ekaterina Nikitina, Mirkka Helkkula ja Tero Jyrhämä halusivat hioa videon loppuun, jotta Tuomioistuinvirasto voisi käyttää sitä. Informoivan videon takana on paljon haastatteluja todistajilta sekä testausta, analysointia ja työpajoja, joiden avulla lopputulos muotoutui.

Todistajille suunnatulla englanninkielisellä ohjevideolla ”As a Witness in Trial” opiskelijat ovat visualisoineet, mitä todistajilta odotetaan tuomioistuimessa ja kuinka tehtävään tulisi valmistautua. Video antaa selkeät ohjeet katsojalle tekstityksen ja animaation avulla.

Nelihenkinen ryhmä on panostanut projektiin erittäin paljon vuoden ajan ja ovat tyytyväisiä valmiiseen tuotteeseen. 

-On todella mahtavaa nähdä miten meidän ideamme ovat tulleet toteen ja minkälaista tukea olemme saaneet Tuomioistuinviraston asiantuntijoilta, toteaa Tarek Abdrado.

Opiskelijatiimi kokee arvokkaana mahdollisuuden päästä kehittämään aitoja työelämän palveluita.

-Harvoin saa mahdollisuuden tuoda opiskelijaprojekti oikeaan tarkoitukseen oikeassa elämässä kertoo Tero Jyrhämä.

Kehittämisprojektissa Tuomioistuinvirastolta mukana ollut erityisasiantuntija Nina Immosen mielestä video sopii erittäin hyvin viraston tarpeisiin.

-On ollut silmiä avaavaa kuulla opiskelijoilta kommentteja tästä projektista ja on ollut erittäin antoisaa työskennellä tämän aktiivisen ryhmän kanssa.

Pääset katsomaan videon tästä: As a Witness in a Trial - YouTube