Siirry sisältöön

Opintojen turvallinen aloittaminen keväällä 2021

Laurean koronaohjeistuksella pyritään turvaamaan uusien opiskelijoiden turvallinen aloitus kampuksilla.

Opintojen alussa on aina paljon uutta ja jännittävää, eikö? Uuteen arkeen pääsee parhaiten kiinni tutustumalla muihin opiskelijoihin, opettajiin ja opintoihin kampuksella. Tästä syystä pyrimme järjestämään tänä vuonna aloittaville opiskelijoille mahdollisuuden lähiopetukseen mahdollisimman laajasti.

Olemme tehneet kampuksilla monenlaisia uusien opiskelijoidemme turvallisen aloituksen mahdollistamiseksi. Kattavien järjestelyjen tarkoitus on taata uusien opiskelijoiden ryhmäytyminen turvallisesti. Järjestämme mahdollisuuden osallistua lähiopetukseen, jos yleiset koronaohjeet ne sallivat.

Jotta uusi opiskeluarki sujuu hyvin, toimitaanhan kaikki yhteistyössä hyvällä fiiliksellä!

Kampuksilla hyvällä fiiliksellä

Voit tulla Laurean kampuksille turvallisin mielin, sillä kampuksella ollessa:

  • pyrimme pitämään 1-2 metrin turvavälit
  • olemme kampuksilla vain terveinä
  • pesemme käsiä ja käytämme käsidesiä
  • yskäisemme aina hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
  • kampuksilla käytetään kasvomaskia. Mikäli henkilö ei terveydellisistä syistä pysty käyttämään kasvomaskia, hän käyttää henkilökohtaista kestokäyttöistä suojavisiiriä. Kasvomaskin/visiirin saa aulapalveluista. Myös omien maskien/visiirien käyttäminen on mahdollista.

Laurea jakaa aloittaville opiskelijoille oman kankaisen kasvomaskin. Myös muita omia maskeja saa käyttää.

Laurean ajantasaisen koronaohjeistuksen löydät täältä.

Piipahditko ulkomailla, kuulutko riskiryhmään tai yllättikö nuha?  Etäyhteydellä mukaan

Opintojen aloitusta ei estä, vaikka olosi olisi flunssainen, olisit tullut alle 10 vuorokautta sitten ulkomailta tai kuulut riskiryhmään – pääset osallistumaan opintoihin etänä ilmoittamalla siitä opettajatuutorillesi tai omien opintojaksojesi opettajille (tiedot näet lukujärjestyksestäsi).

Jäämällä kotiin ja osallistumalla etänä edellä mainituiden syiden vuoksi toimit vastuullisesti ja oikein! Saat ilmoituksesi jälkeen osallistumisohjeet kunkin opintojakson opettajalta. 

Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi koronaohjeisiin liittyen, laitathan sähköpostia osoitteeseen corona@laurea.fi 

Opiskeluaika tarjoaa uusia kokemuksia, ikimuistoisia hetkiä ja elinikäisiä ystäviä – kaiken uuden oppimisesta puhumattakaan! Yhdessä teemme myös Sinun opiskeluajastasi onnistuneen. Olethan tutustunut jo Uuden opiskelijan muistilistaan?