Siirry sisältöön

Laurealaiset menestyivät restonomien hackathonissa

24 tunnin MARA HÄKKÄÄ -kisaan osallistui matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoita 13 AMK:sta.

​Laurean opiskelijat juhlatunnelmissa MARA HÄKKÄÄ -hackathonin jälkeen Lahdessa.

​Restonomiopiskelijat 13 ammattikorkeakoulusta ottivat mittaa toisistaan 24 tunnin mittaisessa MARA HÄKKÄÄ -hackathonissa, joka järjestettiin 12. - 13. huhtikuuta Lahdessa ja Mikkelissä. Lisäksi kolme opiskelijatiimiä otti osaa kilpailuun virtuaalisesti Kotkasta, Porista ja Tampereelta käsin.

Hackathonissa opiskelijatiimeillä oli 24 tuntia aikaa kehittää digitaalisia ratkaisuja paikallisten yritysten kehittämishaasteisiin. Torstaiaamupäivästä alkaneen tapahtuman ohjelmassa oli lisäksi muun muassa asiantuntijaluentoja, standuppia ja musiikkia. Vuorokauden mittaisen aherruksen jälkeen tiimit kokoontuivat pitchaamaan ratkaisuitaan toimeksiantajille ja tuomaristolle, joka palkitsi parhaat ideat.

”Paras tulos syntyy paineen alla”

Laureasta Lahteen lähti kisaamaan kaksi tiimiä ja menestys oli loistava; toinen joukkue voitti kilpailun ja toinen palkittiin hyvästä ja ahkerasta työskentelystä tsemppipalkinnolla. Voittajajoukkueen muodostivat restonomiopiskelijat Roosa Schildt, Tanja Suomalainen ja Sara Svensson. Heidän toimeksiantonaan oli kehittää Vierumäen liikunta- ja vapaa-ajan keskuksen mobiiliapplikaatiota.

- Tavoitteenamme oli kehittää sovellus, joka helpottaa yritysasiakkaiden virkistyspäivien suunnittelua ja samalla houkuttelee asiakkaita palaamaan Vierumäelle uudelleen, Sara Svensson kuvailee tiimin ideaa.
- Kisa onnistui meiltä hyvin. Saimme kehuja erityisesti hyvästä myyntipuheestamme, visuaalisesta esityksestämme ja siitä, miten hyvin ideassamme saimme pidettyä asiakkaat mukana.

Svenssonille 24 tunnin hackathon oli uusi tuttavuus. Kokemus oli kuitenkin erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen.

- Tiivis ohjelma tarkoitti, että piti työskennellä paineen alla. Onneksi meidän tiimi toimii parhaiten juuri kovassa paineessa, Svensson kuvailee.

Verkostoitumista opiskelijoiden ja yritysten kanssa

Laurean toisen joukkueen Lahden hackathonissa muodostivat Sonja Rossi, Vitalia Silina ja Mia Toukola sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulusta saapunut vahvistus Pauliina Pystynen. Heidän toimeksiantajanaan oli lahtelainen mainostoimisto Oakhill.

- Hyödynsimme kilpailutehtävässä palvelumuotoilun menetelmiä, mikä oli myös todella opettavaista, kuvailee toista vuottaan Leppävaarassa restonomiksi opiskeleva Sonja Rossi.

Myös Sonja osallistui tämän tyyppiseen hackathoniin ensimmäistä kertaa. Etukäteen häntä kiinnosti erityisesti kilpailun tuoma mahdollisuus verkostoitua muiden alan opiskelijoiden sekä mukana olevien yritysten kanssa.

- Oli myös todella kiinnostavaa päästä kokemaan tällainen kilpailutilanne, jossa pitää tiukassa aikataulussa kehittää uusia ratkaisuja. Työskentely idean kanssa jatkui pitkälle yöhön ja nukkua ehdittiin vuorokauden aikana vain muutama tunti, Rossi kuvailee hackathon-kokemusta.

MARA HÄKKÄÄ -hackathon oli osa matkailu- ja ravitsemusalan koulutuksen kehittämiseen tähtäävää ReKey-hanketta. Valtakunnallista hanketta koordinoi Laurea ja siinä on mukana kaikkiaan 13 restonomikoulutusta tarjoavaa ammattikorkeakoulua. Lue lisää ReKey-hankkeesta.

Lisätietoja:

Opiskelijaprojektit

Haluatko kehittää yrityksesi toimintaa opiskelijoiden kanssa?

Opiskelijamme toteuttavat yhteistyössä yritysten kanssa erilaisia opinnäytetöitä ja projekteja. Tutustu tarkemmin ja kehitä yrityksesi toimintaa yhdessä tulevaisuuden osaajien kanssa.

Lue lisää