Siirry sisältöön

Laurean tiimi järjesti onnistuneen virtuaalisen Open Innovation -leirin

Leirin aikana osallistujat keskittyivät arvioimaan ja validoimaan kolmea kiertotalouden liiketoimintamallia.

Kuva: Alix Garin, www.cartoonbase.com

Laurea järjesti osana CIRC4Life-projektia Open Innovation -leirin, jossa yhteiskehittäen validoitiin kehitettyjä kiertotalouden liiketoimintamalleja ja ratkaisuja sekä tunnistettiin mahdollisuuksia tulevaa tutkimusta ja kiertotalouden markkinoita ajatellen. Leiri järjestettiin virtuaalisesti 27-28. toukokuuta 2021 Zoom- ja Howspace -alustoja käyttäen.

Leirin aikana osallistujat keskittyivät arvioimaan ja validoimaan kolmea kiertotalouden liiketoimintamallia (CEBM): (A) tuotteiden ja palvelujen yhteiskehittäminen, (B) kestävä kuluttaminen ja (C) yhteistyöhön perustuva kierrätys ja uudelleenkäyttö. Liiketoimintamallien esimerkkitapauksina toimineet CIRC4Lifen demonstraatiot tarjosivat oivalluksia arviointityöhön.

Yli 70 kiertotalouden asiantuntijaa 18 eri maasta osallistui tapahtumaan, tarjoten yhdessä ja erikseen kriittisiä ja rohkaisevia kommentteja ja arvioiden projektin tuloksia. Osallistujat antoivat erinomaista palautetta, mainiten intensiivisen, mutta hyvin rakennetun workflown, erinomaiset esitykset ja arvokkaan ajatustenvaihdon. Kuten yksi asiantuntija kommentoi, leiri tarjosi arvokkaan mahdollisuuden verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa ja luoda pohjaa tulevaisuuden yhteistyölle.

"Leiri oli erinomainen esimerkki tuotteiden ja palveluiden yhteiskehittämisen metodista. Se oli myös mahtava tilaisuus samoista asioista kiinnostuneille ihmisille verkostoitua ja oppia toisiltaan. Suosittelen osallistumaan vastaaviin tapahtumiin. Joskus uusi näkökulma yksinkertaisuudessaan voi tuoda uutta suuntaa henkilökohtaiseen ja ammatilliseen elämään."

 

- Andro Goblon, Construction Cluster of Slovenia and International Circular Construction Cluster

Laurea on ylpeä Open Innovation Camp -metodologiastaan, joka soveltuu sekä fyysisiin että virtuaalisiin yhteiskehittämistapahtumin. TKI-työskentelyn ja opetuksen yhdistämisen puolesta voimme myös ylpeinä sanoa, että kahdeksan Laurean YAMK-opiskelijaa fasilitoi tapahtuman yhdessä hanketiimin kanssa.

- Mielestäni digitaalinen Open Innovation -leiri tarjoaa todella paljon potentiaalia sidosryhmien yhteistyöhön, kun fyysiset tapaamiset eivät ole mahdollisia. Nyt meillä on hyvää kokemusta Open Innovation -leirin järjestämisestä ja olen luottavainen, että lähestymistapaamme voidaan soveltaa muissa kansainvälisissä projekteissa, sanoo palvelumuotoilijana Laureassa työskentelevä Aletta Purola, yksi tapahtuman pääjärjestäjistä.