Siirry sisältöön

Laurean restonomijoukkueelle SM-kultaa

Laurean joukkue voitti kultaa Joensuussa pidetyissä restonomiopiskelijoiden SM-kilpailuissa eli Resto2019 –tietotaitokilpailuissa.

ReBels-joukkueen Tiia Kopra, Sanni Kalola, Noora Herlevi ja Asta Salmela

ReBels-nimiseen voittajajoukkueeseen kuuluivat restonomiopiskelijat Noora Herlevi, Sanni Kalola, Tiia Kopra ja Asta Salmela. Hopealle sijoittui Satakunnan ammattikorkeakoulu Porista ja kolmanneksi Haaga-Helian Porvoon joukkue.

Vuodesta 2002 jatkuneen kilpailuperinteen järjestelyistä vastasi tänä vuonna Karelia-ammattikorkeakoulu ja kilpailuiden teemana oli Pure Karelia, jolla korostettiin karjalaista vieraanvaraisuutta sekä paikallisia erityispiirteitä. Vuoden 2020 kilpailut järjestää Haaga-Helian restonomikampus Haagasta.

Suoritettavana viisi kilpailutehtävää

Resto2019-kilpailu piti sisällään kaksi ennakkotehtävää ja kolme paikan päällä Joensuussa suoritettavaa tehtävää. Karjalaista runoperinnettäkään ei unohdettu, sillä joukkueet esittelivät itsensä ja kotipaikkansa runomuodossa.

Ensimmäisessä ennakkotehtävässä tuli luoda Sure - Suomen Restonomiliitto ry:lle valtakunnallinen ratkaisu, jolla se voisi vaikuttaa ravintola-alan kohtaanto-ongelmaan, jotta ala koettaisiin houkuttelevana uravaihtoehtona. Toisessa ennakkotehtävässä joukkueiden tuli tuotteistaa Joensuun ja Kolin tarjonta keskieurooppalaiselle tapahtumamatkailijalle.

Ensimmäisessä varsinaisessa kilpailutehtävässä joukkueiden piti suunnitella paikallisuutta korostava ulkoilmatapahtuma Sirkkalan puistoon ja toisessa tehtävässä tuoda 3 minuutin hissipuheessa esiin se, miten karjalainen vieraanvaraisuus näkyy Taitokorttelissa. Kolmas tehtävä liittyi Botania-tapahtumapuutarhan villiruokaan ja siihen, miten puutarha saataisiin konseptoitua ympärivuotiseksi matkailukohteeksi.

Laurean joukkue teki tasaisen varmaa työtä: ReBels oli paras kilpailun kolmannessa tehtävässä ja hätyytteli ykköspaikkaa myös muiden tehtävien osalta.


Voittajajoukkue ja tuomariston puheenjohtaja Tarja Kupiainen Karelia-ammattikoulusta

Laurean restonomikoulutuksessa menestyksekäs alkuvuosi

Huikean SM-kullan lisäksi Laurean restonomiopiskelijat nappasivat maaliskuussa kaksoisvoiton restonomiopiskelijoiden kilpailullisessa Restojamit-innovaatiotapahtumassa, joka järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Tapahtumassa joukkueet kehittävät uusia ratkaisuja ja innovatiivisia ideoita toimeksiantajan esittämään haasteeseen 48 tunnin aikana.

Tämän lisäksi Laurean lehtori Henry Lybäck valittiin parhaaksi opettajaksi ravintola-alan arvostetussa PRO2019-gaalassa tammikuussa, ja hetki sitten Laurean Living Lab -oppimisympäristön BarLaurean keittiömestarina aloitti Palace-taustainen, pitkän linjan keittiöammattilainen Jarmo Vähä-Savo.