Siirry sisältöön

Laurean Moniaistinen tila palkittiin Lontoossa

Laureassa kehitetty innovaatio sai Global Women Invention & Innovation Network –verkoston palkinnon.

aistien-tila tikkurilan kampuksella jota helposti muunneltavaa tilaa, jota voidaan käyttää oppimisen, yhteisöllisyyden edistämisen ja voimaantumisen menetelmänä.
Moniaistiseen tilaan voidaan mm. kuvien, äänten ja esineiden avulla rakentaa erilaisia elämyksellisiä ympäristöjä.

Laurealainen Moniaistinen tila ja sitä kehittäneet lehtorit Minttu Räty ja Tiina Wikström palkittiin eilen Lontoossa Global Women Invention & Innovation Network –verkoston konferenssissa. Special Recognition Award –tunnustuksen myöntämisperusteissa kiitettiin erityisesti uutta luovaa ja innostavaa toimintaa sekä Moniaistisen tilan päättäväistä ja systemaattista kehittämistä. 

Elämyksellistä ja moniaistista tilaa hyödyntävää Aistien-menetelmää on Laureassa kehitetty usean vuoden ajan. Moniaistinen tila tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille ja tilassa kuvamaailma, äänet, tuoksut, maut ja esineet johdattelevat kävijää erilaisiin ympäristöihin. Tilaa voidaan käyttää oppimisen, yhteisöllisyyden edistämisen ja voimaantumisen menetelmänä.

- Olemme erittäin iloisia tästä kansainvälisestä tunnustuksesta. Suuri kiitos kuuluu myös kaikille yhteistyökumppaneille, joiden kanssa tätä on kehitetty – niin Laurean henkilökunnalle kuin kuntien ja kolmannen sektorin kumppaneille, kuvailee tunnelmia lehtori Minttu Räty. 

On ollut hienoa saada olla mukana kehittämässä Moniaistista tilaa yhdessä Mintun kanssa jo yli 10 vuoden ajan ja sinä aikana tilan konsepti on tuona aikana hioutunut, kirkastunut ja monipuolistunut. Tästä on tullut loistava pedagoginen ja sosiaalityön menetelmä, joka luo uusia hyviä käytäntöjä niin maahanmuuttajien, nuorten, ikääntyneiden, lasten kuin perheidenkin kanssa työskenteleville, jatkaa lehtori Tiina Wikström.

Global Women Invention & Innovation Network (GWIIN) on itsenäinen ja ei-kaupallinen organisaatio, jonka tavoitteena on edistää naisten innovaatioiden kansainvälistä menestystä. GWIIN Conference, Showcase and Awards Ceremony on juhlistanut vuodesta 1998 yli 1675 naiskeksijää ja -innovaattoria eri puolilla maailmaa järjestetyissä tapahtumissa. 

GWIIN-verkoston tavoitteena on voimistaa, vahvistaa ja inspiroida maailman naisia kehittämään edelleen innovaatioita ja luomaan positiivista yhteiskunnallista muutosta ja globaaleja menestystarinoita.

Lue lisää GWIIN-verkostosta ja –palkinnoista http://globalwiin.com/

Moniaistiseen tilaan voi tutustua tarkemmin Aistien-hankkeen verkkosivuilla https://aistienmenetelma.net/ 

 

Lisätietoja: