Siirry sisältöön

Laurean lehtori Henry Lybäck valittiin parhaaksi opettajaksi ravintola-alan arvostetussa PRO2019-gaalassa

Ravintola-alan arvostetuimmat palkinnot jaettiin juhlavin menoin vuotuisessa PRO-gaalassa Finlandia-talolla 31.1.2019.

Laurean restonomikoulutuksen lehtori Henry Lybäck valittiin parhaaksi opettajaksi ravintola-alan arvostetussa PRO2019-kilpailussa.

”Arvostan tätä palkintoa erittäin paljon ja tämä on yhteinen voitto Laurea-ammattikorkeakoululle, opiskelijoilleni, kollegoilleni sekä yhteistyökumppaneille, joiden kanssa saan päivittäin tehdä tätä työtä”, Henry iloitsee.

PRO-palkintojen voittajat valitsi tuomaristo, joka koostui laajasti horeca-alan eri osaajista. PRO-palkinnon saanut opettaja on tuomariston mukaan viisas ja reilu esikuva, joka saa hankalatkin aiheet kuulostamaan kiinnostavalta. Hänellä on valistunutta kokemusta ja näkemystä, taitoa kertoa tarinoita ja poimia esiin niitä taitoja, jotka auttavat työllistymisessä. PRO-opettaja myös innostaa oppilaansa kohtaamaan tulevaisuuden haasteet luottavaisesti.

Henryn mukaan opettajan työssä on parasta, kun pääsee näkemään opiskelijoiden oppimista, jatkuvaa kehittymistä ja ammatillista kasvua restonomikoulutuksen aikana.

”Haluan innostaa opiskelijoita löytämään oma polkunsa matkailu- ja palveluliiketoiminnan ammattilaisina”, Henry kertoo.

PRO-gaalan illallista valmistamassa olivat Laurean restonomiopiskelijat Tiina ja Anastasia

PRO-gaalan illallista valmistamassa olivat myös Laurean restonomiopiskelijat Tiina ja Anastasia.

Henryn mielestä tärkeänä osana hänen ammattiaan on mahdollistaa restonomiopiskelijoille työelämäkontaktit ja yhteistyöprojektit heti opintojen alusta aina opiskelijoiden valmistumiseen saakka.

”Niiden kautta opiskelijalla on edellytykset löytää omat kiinnostuksen kohteensa palveluammateissa ja mahdollisesti tulevaisuuden työpaikka”, Henry sanoo.

”Ammatillisena päämääränäni on kehittää jatkuvasti omaa osaamista ja tehdä päivittäinen työni suurella sydämellä, hymyssä suin sekä avaralla katseella eteenpäin”, Henry toteaa lopuksi.

PRO-palkintojen ja gaalan tarkoituksena on antaa tunnustusta horeca-alan parhaille. Samalla juhlistetaan alan kovaa osaamista ja kohennetaan koko alan arvostusta.

Katso myös video Henryn arjesta restonomiopiskelijoiden BarLaurea-oppimisympäristössä :