Siirry sisältöön

LähiTapiola Etelä lahjoitti Laurea-ammattikorkeakoululle 30 000 euroa

Lahjoituksen taustalla on LähiTapiola Etelän sekä Laurea-ammattikorkeakoulun yhteinen tavoite vahvistaa Lohjan alueen hyvinvointia ja elinvoimaisuutta sekä tukea työllisyyttä.

Kuvassa Pavel Maksimenko, Ari Lagerström, Krista Pahkin ja Minna Erkkilä

Koko LähiTapiola-ryhmä on lahjoittanut vuoden 2018 aikana yhteensä 1,4 miljoonaa euroa ammattikorkeakouluille. Lahjoitusten avulla tuetaan ammatillista korkeakoulutusta ja osaamista eri puolilla Suomea. LähiTapiolan lahjoitukset ammattikorkeakouluille koostuvat ryhmän paikallisten alueyhtiöiden ja LähiTapiola Vahinkovakuutuksen tekemistä lahjoituksista.

Vuoden 2018 lopussa päättynyt ammattikorkeakoulujen varainkeruukierros oli ensimmäinen, jolloin korkeakoulut saivat valtion vastinrahaa suhteessa niiden keräämiin yksityisiin varoihin.

- Asiakkaidemme omistamana keskinäisenä yhtiönä olemme vahvasti läsnä paikallisyhteisöissä eri puolilla Suomea ja tavoitteenamme on lisätä hyvinvointia kaikkialla missä toimimme. Paikallisella yhteistyöllä voimme luoda hyvinvointia Suomeen, saada aikaan työllisyyttä ja talouskasvua sekä ammatillista osaamista, LähiTapiola Etelän toimitusjohtaja Ari Lagerström sanoo. 

 - Lohjan alueelle on elintärkeää, että täällä on osaavaa työvoimaa. Ammattikorkeakoulun opiskelupaikat mahdollistavat kaupungin nuorille mahdollisuuden opiskella omassa kotikaupungissa, näin heillä ei ole tarvetta muuttaa muualle opintojen perässä, ja he helpommin jäävät töihin opiskelupaikkakunnalleen. Ammattikorkeakouluissa myös aikuisilla on mahdollisuus nostaa osaamistasoaan ja päivittää osaamistaan. Tarvitsemme siis korkeakoulujen koulutusohjelmia ja koulutuspalveluja vastaamaan sekä yritysten, että asukkaiden tarpeita muuallakin kuin varsinaisissa yliopistokaupungeissa, Lagerström jatkaa.

- Panostukset koulutukseen ovat tärkeitä koko Suomelle ja elämänturvayhtiönä haluamme olla näissä talkoissa mukana. Ammattikorkeakoulut ovat tärkeässä roolissa tulevaisuuden osaamisen kehittämisessä ja tärkeitä yhteistyökumppaneita ryhmämme yhtiöille,  Lagerström toteaa.

LähiTapiola Etelä haluaa tuellaan varmistaa tulevaisuuden osaamisen. 80 henkeä työllistävänä alueyhtiönä työntekijätarve on pysyvä.

-Yhteistyötä voisimme parantaa vielä entisestään Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa, jotta he saavat tukea alueen osaamisen kehittämisessä. – Meillä Etelässä on jo pitkään ollut erittäin päteviä harjoittelijoita sekä ammattikorkeakouluista valmistuneita työntekijöitä ja haluamme varmistaa tämän jatkuvuuden kehittämällä toimintaa,  Lagerström iloitsee.