Siirry sisältöön

Tuore julkaisu auttaa huomaamaan, miten toteuttaa yhteistyöllä kestävää TKI-toimintaa

Tulevaisuus tehdään yhdessä kehittämällä – Teknologiaa ja osallistamista kuntien murroksessa –julkaisu on ilmestynyt Laurean julkaisusarjassa.

Laurean julkaisusarjassa ilmestynyt Tulevaisuus tehdään yhdessä kehittämällä – Teknologiaa ja osallistamista kuntien murroksessa –julkaisun julkistamistilaisuus keskiviikkona 19.12. keräsi Tikkurilan toimipisteeseen kolmisenkymmentä erityisesti Laurean ja alueen kuntien keskinäisestä aluekehittämisestä kiinnostunutta ja mukanaolevaa henkilöä. Paikalla jouluisen glögitilaisuuden hengessä toteutetussa julkistamistilaisuudessa oli iloinen joukko artikkelien kirjoittajia ja muuta väkeä kunnista, yrityksistä, järjestöistä ja korkeakoulusta.

Tilaisuuden avasi laulukuoro Horisontin esityksen jälkeen johtaja Kati Komulainen Laureasta kertomalla projektien ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeiden sekä niistä rikastuvan koulutuksen merkityksestä ja vaikuttavasta tekemisestä alueella eri toimijoiden yhteistyössä.

Tuoreen julkaisun toimittaneet johtaja Tuija Hirvikoski sekä lehtori Marilla Kortesalmi, kertoivat puheenvuoroissaan Kunta2020-hankkeesta- ja sen hedelmistä tuoreen julkaisun lisäksi - Vantaan kaupungin johdossa toteutuvasta UIA-hankkeesta Growth and Social investment Pacts (GSIPs) for Local Companies in City of Vantaa sekä Laurean TKI-toimintaa tulevina vuosina profiloivasta OKM-hankkeesta Co-Creation Orchestration. Todettiin, että julkaisu artikkelien kirjonsa kautta tuo esiin yhteiskehittämisen tärkeyden ja merkityksen, josta on hyvä ponnistaa eteenpäin.

Laurean TKI-vararehtori Kyösti Väkeväinen puolestaan muistutti sanoissaan, että Laurea tarvitsee vahvoja ja haastavia yhteistyökumppaneita positiivisessa hengessä tapahtuvaan yhteistyöhön. Niin meistä kehittyy yhdessä enemmän jatkossakin.

Tilaisuuden päätti vapaamuotoinen keskustelu ja musiikki.

”Tulevaisuus tehdään yhdessä kehittämällä – teknologiaa ja osallistamista kuntien murroksessa” -julkaisuun voi tutustua sähköisessä muodossa Theseus-tietokannassa.