Siirry sisältöön

Laurean koronaohjeistus: kampuksilla järjestetään vain välttämätön työpajaopetus 12.4. - 28.5.2021

Laurean kampuksilla järjestetään vain välttämätön lähiopetus kuten opiskelijoiden opintoihin liittyvät pakolliset työpajat ja sairaanhoitajien valtakunnalliset kokeet. Välttämätöntä lähiopetusta on opetus, jota ei voida etänä toteuttaa.

(Ohjeistus päivitetty 9.4.2021: kampuksilla järjestetään vain välttämätön lähiopetus  12.4. - 28.5.2021)

Laurean kampuksilla järjestetään vain välttämätön lähiopetus kuten opiskelijoiden opintoihin liittyvät pakolliset työpajat ja sairaanhoitajien valtakunnalliset kokeet. Välttämätöntä lähiopetusta on opetus, jota ei voida etänä toteuttaa. 

12.4. - 28.5.2021 kampuksilla järjestetään vain pakolliset työpajat. Kaikki muu opiskelu ja ohjaus järjestetään etänä kaikkien opiskelijaryhmien kohdalla. Opintojaksojen opettajat ohjeistavat opiskelijoita opetuksen toteutuksesta. Kesäopintojen mahdollisesta järjestämisestä pienryhmissä 31.5.2021 alkaen kampuksella opettajat sopivat oman esimiehen kanssa. Tenttejä ei järjestetä kampuksella kesälukukaudella (pl. Sairaanhoitajien valtakunnalliset kokeet). Nykyiset käytössä olevat turvajärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Laurea päivittää tarvittaessa ohjeistuksia viranomaisten antamien ohjeiden ja suositusten mukaisesti opiskelijoiden ja henkilöstön turvallisuuden sekä toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi.

Yhteiset turvallisuutta ylläpitävät ohjeet 

Edellytyksenä turvalliselle toiminnalle kampuksilla on vastuullinen yhteistyö sekä yhteisten ohjeiden noudattaminen: 

  • Kampuksille tullaan vain täysin terveinä. Jos minkäänlaisia oireita ilmenee, tulee viivytyksettä hakeutua kotipaikkakuntansa terveydenhuollosta saamiensa ohjeiden mukaisesti koronatestaukseen. Jokainen oireita tunteva tai altistumista epäilevä voi täyttää arvion voinnistaan omaolo.fi -sivuston kautta
  • Kampuksilla käytetään kasvomaskia. Mikäli henkilö ei terveydellisistä syistä pysty käyttämään kasvomaskia, hän käyttää henkilökohtaista kestokäyttöistä suojavisiiriä. Kasvomaskin/visiirin saa aulapalveluista. Myös omien maskien/visiirien käyttäminen on mahdollista. 
  • Laurea tarjoaa opiskelijoiden käyttöön päivittäiset maskit. Nämä maskit ovat pääsääntöisesti kirurgisia suu-nenäsuojaimia ja niitä käytetään opetustilanteissa, joissa turvaväli on mahdollista pitää. Yksistään kankaisten maskien käyttöä ei suositella. Työpajoissa, joissa vähintään kahden metrin turvaväleistä ei voida pitää kiinni, opiskelijat ja opettajat käyttävät FFP2-maskeja. FFP2-maskeja voidaan käyttää koko päivän ja ne voidaan käytön jälkeen myös pestä 60 asteessa ja käyttää uudelleen.
  • Huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Heti kampuksen tiloihin saavuttaessa, tiloista tai luokista toiseen siirryttäessä ja muutoinkin tarpeen vaateissa huolehditaan käsien pesusta ja käsidesin käytöstä. 
  • Huolehditaan vähintään 2 metrin turvaväleistä 
  • Tehostetun siivouksen lisäksi tiloissa on saatavilla desinfiointiliinoja yhteiskäyttöisten pintojen pyyhkimiseksi 
  • Suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen lataamista puhelimeen 
  • Opiskelijat voivat varata kampuksen tiloja tilanvarausjärjestelmästä omaa työskentelyä tai pienryhmätyöskentelyä varten turvaohjeita noudattaen. Jos tila varataan pienryhmätyöskentelyä varten, tulee tilavaraukseen kirjata kaikkien osallistujien nimet. Tämä nopeuttaa mahdollisten altistumisketjujen jäljittämisessä. 

Lue lisää suojavarusteiden turvallisesta käytöstä kampuksilla tästä (vaatii kirjautumisen)

Lue lisää koronavirukselta suojautumisesta THL:n sivuilta 

Viranomaisen antama linjaus 6 hengen kokoontumisrajoituksista koskee mm. tapahtumia, ei korkeakoulujen opetuksen järjestämistä. Laureassa ei järjestetä yleisötapahtumia tai yksityistilaisuuksia kevään 2021 aikana ollenkaan.  

Palvelut kampuksilla 

Kirjastoista on mahdollista lainata ja palauttaa kirjoja, mutta kirjaston tiloihin ei voi jäädä opiskelemaan. Opintotoimistot ja ServiceDesk palvelevat pääsääntöisesti verkossa ja tarvittaessa ajanvarauksella kampuksella heinäkuun loppuun asti. Kirjastoissa ja opintotoimistoissa asioidessa huolehditaan riittävistä turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Ravintolapalvelut ovat avoinna seuraavan kerran syyslukukaudella kaikilla kampuksilla.

Opiskelijoiden ulkomaanmatkat

Opiskelijavaihdot syyslukukaudella järjestetään normaalisti, jos vallitseva tilanne sen sallii. Laurean KV-palvelut ovat yhteydessä opiskelijoihin.

Opiskelijoita pyydetään huomioimaan ulkomaille suuntautuvaan yksityismatkailuun liittyvät riskit. Tämä voi edellyttää 14 vuorokauden mittaista viranomaisen asettamaa karanteenia (tai vaihtoehtoisesti tekemään 2 koronatestiä) THL:n ohjeistuksen mukaisesti, jonka aikana kampuksille ei voi tulla. Opiskelijat voivat kysyä apua matkustamiseen liittyvissä kysymyksissään corona@laurea.fi kautta.

Lisätietoja sähköpostilla corona@laurea.fi