Siirry sisältöön

Kiertotalouden opintopolku käynnistyy yhteistyössä Sitran kanssa

Kansainvälinen kiertotalouden opintopolku syntyi 3AMK-yhteistyönä

Osana 3AMK-yhteistyötä Haaga-Helia, Metropolia ja Laurea ovat pilotoineet yhteistyössä tulevaisuustalo Sitran kanssa uuden kansainvälisen kiertotalouden opintopolun Study Modules for Circular Economy: Circular Economy for Sustainable Growth. Kansainvälisellä opintokokonaisuudella on tarkoitus tuoda eritaustaisia opiskelijoita yhteen oppimaan kiertotaloutta käytännössä ja yhdessä yritysten kanssa. Ensimmäinen ryhmä aloittaa kiertotalouden opintopolun tänä keväänä.

Sitra palkittiin vuosittaisessa The Circulars Awards –kilpailussa maailman johtavana kiertotalouden toimijana. Sitran mukaan kiertotaloutta hyödyntämällä Suomessa olisi mahdollisuus päästä jopa kahden miljardin euron säästöihin sekä samalla vähentää päästöjä ja säästää luontoa huomattavasti. Sitra onkin ensimmäinen kansallisen kiertotalouden tiekartan laatija, johon kuuluu myös kiertotalousopetuksen tarjoaminen 3AMK:n opiskelijoille.

3AMK:n opiskelijoille suunnattuun Kiertotalouden opintopolkuun sisältyy kolme itsenäistä moduulia:
1.Towards a Sustainable Consumer Society, jonka tavoitteena on tarjota opiskelijalle yleiskäsitystä kiertotalouden perusteista ja jossa kuluttajanäkökulmaa korostetaan.
2.New Business Models in Circular Economy, jossa käsitellään kiertotalouden erilaisia liiketoimintamalleja.
3.Service Design for Circular Economy, jonka tarkoituksena on avata palvelumuotoilun merkitystä kiertotaloudessa.


Kaikki kokonaisuudet sisältävät opetusta sekä verkossa että lähiopetuksena luokassa. Yhteistyö yritysten kanssa on kokonaisuuden ytimessä. Kurssit tullaan tarjoamaan englanniksi. Ongelmien ratkominen yhdessä muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden kanssa kasvattaa niin tietoutta kiertotalouden toiminnasta kuin myös osaamista modernin kommunikaatioteknologian soveltamiseen, ajankäyttöön sekä tiimityöskentelyyn.

Kevään 2018 pilotin jälkeen seuraava opintopolku käynnistyy ensi syksynä. Lisätietoa ilmoittautumisesta syksyn opintopolulle on tulossa kevään aikana.

Hankkeen myötä kasvatetaan opiskelijoiden tietoutta ja arvostusta kiertotaloutta kohtaan sekä taitoja ja motivaatiota toimia kestävien valintojen mukaan. Tätä kautta yrityksiä ja koko yhteiskuntaa viedään kohti kiertotalouden tulevaisuutta.


Tiedotteen päivämäärä: 29.1.2018

Viimeksi muokattu 29.1.2018 11:02

Lisätietoja:

3AMK

Tutustu 3AMK -yhteistyöhön

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijat voivat hyödyntää kaikkien kolmen korkeakoulun opetustarjontaa ja rakentaa yksilöllisiä osaamispolkuja, jotka johtavat uudenlaisen ja tulevaisuuden tarpeita vastaavan osaamisen kehittymiseen.

Lue lisää kolmen ammattikorkeakoulun yhteistyöstä