Siirry sisältöön

Restonomikoulutuksen kehittämispäällikkö Katri Korelin on valitsemassa ravintola-alan parhaita PRO-gaalassa

Katri Korelin on Finlandia-talolla 30.1.2020 järjestettävän PRO-gaalan tuomaristossa jakamassa tunnustusta HoReCa-alan parhaille.

Laurean kehittämispäällikkö Katri Korelin

Aromi-lehden jakama PRO-palkinto on HoReCa-alan tunnustuspalkinto, joka jaetaan tänä vuonna juhlavin menoin Finlandia-talolla 30.1.2020. PRO-palkinto tunnetaan laajasti ravintola-alalla ja PRO-tunnustuspalkinnot ovat haluttuja ammattilaisten keskuudessa.  PRO-palkintoja jaetaan 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat.

PRO-palkinnon saajia on valitsemassa PRO-finalistien joukosta ravintola-alan ammattilaisista, vaikuttajista ja kehittäjistä koostuva raati. Laurean restonomikoulutuksen kehittämispäällikkö Katri Korelin on tänä vuonna kutsuttu ensimmäistä kertaa tuomaristoon alan korkeakoulujen edustajaksi. Korelin on valmistunut elintarviketieteiden maisteriksi, toiminut kymmenen vuotta lehtorina restonomikoulutuksessa ja työskentelee nyt restonimikoulutuksen kehittämispäällikkönä.

- Olen hyvä esimerkki siitä, miten oma kiinnostus vie uraa eteenpäin, Korelin kuvailee.

-Ruoka ja juoma on ollut aina lähellä sydäntäni, olen saanut opiskella sitä ja työskennellä sen parissa Laureassa. Minulle ruoka ja juoma on läsnä myös vapaa-ajallani. Pidämme ystävieni kanssa vapaamuotoisia juomatastingeja ja viikonloppuisin on ihanaa vaikka savustaa kalaa ja valita täydellinen Riesling sen pariksi tai juoda lasi hyvää olutta ruuan kera.


Laurea tekee paljon työelämäyhteistyötä HoReCa-alan toimijoiden kanssa ja Korelin näkee tämän ehdottomasti positiivisena asiana.

– Me Laureassa haluamme näyttää opiskelijoille HoReCa-alan monipuolisuuden ja kiehtovuuden, Korelin sanoo.

- Koemme myös tärkeäksi, että olemme mukana alan tapahtumissa, ja olihan meidän opiskelijoitamme viime vuonna itse PRO-gaalassakin mukana.

PRO-voittajan ominaisuuksista Korelin pitää tärkeimpänä asennetta.

– Alan ammattilaisen tärkein työkalu on positiivinen ja ystävällinen asenne, joka kyllä näkyy finalisteista läpi kautta linjan. Olen myös itsestäni huomannut, miten tuomariksi pyytämisen jälkeen olen vapaa-ajallakin tarkkaillut analyyttisemmin ravintolan kokonaisuutta ja sen osia henkilökuntaa myöten.

- Tuomarointia odotan ja jännitän hyvällä tavalla, olen kyllä tehnyt sen suhteen kotitehtävän, hän toteaa lopuksi. 

Itse PRO-gaalaa Korelin odottaa innolla, koska siellä tapaa uusia tuttuja ja pääsee myös verkostoitumaan uusien toimijoiden kanssa. Alan korkeakoululle on myös tärkeää tavata työelämän edustajia.

– Viime vuoden gaalassa minulle tuli juttelemaan muutama vanha oppilaani, jotka ovat nyt alan palveluksessa, Korelin muistelee


Myös oppimisympäristö BarLaurean keittiömestari Jarmo Vähä-Savo on valittu aikaisemmin PRO-keittiömestariksi ja Laurean lehtori Henry Lybäck voitti palkinnon opettaja-sarjassa viime vuonna. Lisäksi BarLaurea on ollut finalistina Vastuullisuus-sarjassa. Juoma-alaa opettava Anikó Lehtinen on toiminut myös useita vuosia lehdistötuomarina. 


Lue lisää kilpailusta: www.propalkinnot.fi