Siirry sisältöön

Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj on ostanut Laurea-ammattikorkeakoulun kampuskiinteistön Espoon Tapiolasta

Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj on 20.8.2020 tehdyllä kaupalla hankkinut omistukseensa Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:ltä korkeakoulun kampuskiinteistön, joka sijaitsee osoitteessa Metsänpojankuja 3, Espoo. Kauppahintaa ei julkisteta. Laurea-ammattikorkeakoulu jatkaa toimintaansa kampuskiinteistössä.

Otaniemen kampus.

Laurea-ammattikorkeakoulu jatkaa toimintaansa kampuskiinteistössä, sillä se on vuokrannut tilat (6.800 m2 4 eri kerroksessa) korkeakoulun käyttöön. Kiinteistössä opiskelee n. 1200 ammattikorkeakoulun opiskelijaa yhdessä noin 80 henkilökunnan jäsenen kanssa.

Laurean Otaniemen kampus valmistui vuonna 1994. Kiinteistö on käynyt läpi useita uudistuksia vuosina 2003-2005, 2011 ja 2015.

Nopeasti kehittyvä liiketoiminta-, koulutus- ja asuinalue

Alueella on meneillään tällä hetkellä useita rakennushankkeita. Naapurissa sijaitsevassa kiinteistössä on rakennushanke, jossa toimistokortteli uudelleen rakennetaan asuinkiinteistöksi. Raide-Jokeri linjan rakentaminen etenee Maarintiellä ja sen arvioidaan olevan valmis vuoden 2024 kesällä. VTT rakentaa uutta toimistorakennusta Maarintien ja Tekniikantien risteykseen.

 ”Otaniemen Laurean sijainti kehittyvällä alueella ja liikenteen solmukohdassa vahvistaa Tallbergin kiinteistöportfoliota ja luo erinomaiset olosuhteet palvella Laureaa.”, kommentoi Timo Valtonen Julius Tallberg-Kiinteistöistä.

”Otaniemen kampuskiinteistön kauppa ja korkeakoulun toiminnan jatkaminen vuokratiloissa on osa Laurea-ammattikorkeakoulun pitkän tähtäimen suunnitelmaa kampusverkoston kehittämiseksi Espoossa.”, toteaa rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Laurealla on kuusi kampusta Uudellamaalla eli Espoon Otaniemen kampuksen lisäksi on kampukset Espoon Leppävaarassa, Tikkurilassa Vantaalla, Hyvinkäällä, Lohjalla ja Porvoossa.

Otaniemen kampuskiinteistö sijaitsee Pohjois-Tapiolassa, 10 minuutin kävelymatkan päässä Aalto Yliopiston metroasemalta. Lähin bussipysäkki on kiinteistön vieressä ja kiinteistön saavuttaa kätevästi autolla Kehä I:ltä ja Länsiväylältä. Hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta sekä opiskelijat että henkilökunta saavuttavat kampuksen jouhevasti.

Lisätiedot

Timo Valtonen
Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj
p. 050 364 8737
timo.valtonen@tallberg.fi
www.tallberg.fi

Jouni Koski
Laurea-ammattikorkeakoulu
p. 046 856 7660
jouni.koski@laurea.fi
www.laurea.fi