Siirry sisältöön

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Laurea tarjoaa satoja aloituspaikkoja myös kesän ja syksyn hauissa

Polkuopinnot mahdollistavat opintojen aloittamisen jo syksyllä, tutkinto-opiskelijaksi voi hakea syksyn yhteishaussa sekä lukuisissa erillishauissa.

Laurean kevään yhteishaun tulokset on julkaistu. Vaikka opiskelupaikka olisi jäänyt kevään yhteishaussa saamatta, Laurea tarjoaa kesällä ja syksyllä monia mahdollisuuksia päästä opiskelemaan ja aikaisintaan opinnot alkavat jo syksyllä 2021. Haku Laurean AMK- ja YAMK-polkuopintoihin aukeaa heinäkuussa ja tutkinto-opiskelijaksi voi hakea syksyn yhteishaussa sekä erillishauissa. Tarjolla sekä YAMK- että AMK-koulutuksia suomeksi ja englanniksi.

Polkuopinnot mahdollistavat opintojen aloituksen jo syksyllä

Haku Laurean YAMK-polkuopintoihin käynnistyy jo 1.7. ja jatkuu 8.8. saakka. YAMK-polkuopinnot ovat avoimessa AMK:ssa suoritettava 30 opintopisteen kokonaisuus, jonka suoritettuaan polkuopiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Laureaan erillishaussa.

Syksyllä alkavia YAMK-polkuopintoja on tarjolla kaikissa keväällä haussa olleissa suomenkielisissä ja englanninkielisissä koulutuksissa. Lisäksi tarjolla on kymmenen aloituspaikkaa niin sanotuissa TKI-polkuopinnoissa, joissa opinnot suoritetaan Laurean erilaisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa.

Tutustu YAMK-polkuopintoihin

Ilmoittautuminen Laurean AMK-polkuopintoihin käynnistyy 26.7. klo 9.00 ja päättyy jo seuraavana päivänä 27.7. klo 15.00. Jo syksyllä alkavissa AMK-polkuopinnoissa opiskellaan pääasiassa koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja 60 opintopistettä, jotka suoritettuaan opiskelija voi hakea Laureaan tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta.

AMK-polkuopinnoissa on aloituspaikkoja tarjolla nyt ennätyksellisen paljon, yhteensä yli 300 englannin- ja suomenkielisissä koulutuksissa. Esimerkiksi suosittuun sosionomikoulutukseen on tarjolla jopa 140 paikkaa eri kampuksilla.

Tutustu AMK-polkuopintoihin

Syksyllä on vuorossa yhteishaku ja erillishakuja

Syksyn yhteishaku käynnistyy 1.9. Haussa on yhteensä 840 aloituspaikkaa yhteentoista AMK-koulutukseen sekä 135 aloituspaikkaa kuuteen YAMK-koulutukseen.

Yhteishaun lisäksi syksyllä Laureassa käynnistyy runsaasti erillishakuja eri koulutuksiin. Erillishakujen kautta voi päästä opiskelemaan Laureaan ilman AMK-valintakokeeseen osallistumista.

Esimerkiksi sairaanhoitajakoulutukseen, liiketalouden koulutukseen sekä restonomikoulutuksiin voi hakea suorittamalla valintaopintojakson verkossa. Lisäksi rikosseuraamusalan, fysioterapeuttikoulutukseen sekä terveydenhoitajakoulutukseen voi hakea aiemmin suoritetun tutkinnon perusteella. Syksyn yhteis- ja erillishauissa haetaan tammikuussa 2022 alkaviin koulutuksiin.

Tutustu erillishakuihin