Siirry sisältöön

Ira Haavisto erikoistutkijaksi Laureaan

Laurea vahvistaa TKI-toiminnan vaikuttavuutta kymmenellä tutkijarekrytoinnilla.

Ira haavisto nimetty erikoistutkijaksi Laureaan

Laurea-ammattikorkeakoulussa on tänä vuonna käynnistetty tutkijan urapolku ja siihen liittyen on aloitettu kymmenen tutkijan rekrytoinnit. Tehtäviä avataan kaikkiin Laurean tutkimusohjelmiin, joita ovat Kestävä ja monipuolinen sosiaali- ja terveysala, Palveluliiketoiminta ja kiertotalous sekä Yhtenäinen turvallisuus.

Erikoistutkijan tehtävään on Laureassa nyt nimitetty KTT Ira Haavisto. Hän on väitellyt Hankenilla vuonna 2014 ja johti siellä HUMLOG-instituuttia (The Humanitarian Logistics and Supply Chain Research Institute) vuoteen 2018 asti. HUMLOGissa Haavisto osallistui useisiin kansainvälisiin hankkeisiin, joita toteutettiin muun muassa YK:n eri organisaatioiden kanssa.

Viimeiset kolme vuonna Haavisto on työskennellyt suomalaisessa Nordic Healthcare Group -asiantuntijayrityksessä tutkijana ja projektipäällikkönä. Siellä hän on johtanut terveydenhuoltoon liittyviä tutkimushankkeita, joista tuoreimpia on COVID-19 -pandemiaa tutkiva, Horisontti2020-ohjelman rahoittama HERoS-hanke.

-    Viime aikoina tutkimuksessani ovat korostuneet terveydenhoito ja innovaatiot, esimerkiksi terveydenhuollon dataan ja digitaalisiin työkaluihin liittyvät mahdollisuudet ja haasteet, laajemmassa kuvassa terveydenhoidon saavutettavuus, Ira Haavisto kuvailee.

Akateemisen tutkimuksen ja yritysten kohtaamiset ovat olleet aina yksi Haaviston kiinnostuksen kohteista. Tämä rajapinta on myös yksi asia, joka häntä kiinnostaa työssä Laurean TKI-hankkeissa.

-    Sen lisäksi minua kiinnostaa tutkimusalojen rajoja ylittävä yhteistyö. Laureassa sellaisia voisi olla esimerkiksi kestävään kehitykseen liittyen planetaarisen terveyden (Planetary Health) teema ja turvallisuuden puolella muun muassa varautuminen, hän jatkaa

Lisätietoja: