Siirry sisältöön

Hyvinkään kampuksen hakijamäärä kolminkertaistui

Laurean Hyvinkään kampuksen koulutustarjonnan vetovoima on kasvussa ja hakijoita oli lähes kolme kertaa enemmän kuin vuosi sitten.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin päättyi pari viikkoa sitten. Alustavien tietojen mukaan Laurea-ammattikorkeakouluun tuli yhteensä yli 22000 hakemusta. Ensisijaiseksi hakuvaihtoehdokseen Laurean oli valinnut peräti yli 6300 hakijaa.

Hyvinkään kampuksen verkko-opintoina toteutettava sosionomikoulutus oli erittäin vetovoimainen koulutusohjelma: Siihen haki lähes 30 hakijaa aloituspaikkaa kohden. Koko Hyvinkään kampuksen koulutustarjonnan vetovoima on kasvussa ja hakijoita oli lähes kolme kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Laurean niin sanottu vetovoima oli 7,68, joka on kaikkien aikojen ennätys. Vuonna 2018 Laurean vetovoima suomenkielisten koulutusten yhteishaussa oli 5,83, jolla Laurea sijoittui toiseksi suosituimmaksi korkeakouluksi Taideyliopiston jälkeen.

–On ilo nähdä, että erinomaisesti työllistävä ammatillinen korkeakoulutus kiinnostaa näin monia opiskelijoita, sanoo Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori Jouni Koski.

Nyt haettavana olleet koulutukset alkavat syksyllä 2019, jolloin Laureassa on tarjolla yhteensä lähes 850 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Eniten hakijoita oli Hyvinkään kampuksen verkkopohjaiseen sosionomiohjelmaan sekä Tikkurilan kampuksen rikosseuraamusalan monimuotototeutukseen. Kevään yhteishaku jatkuu seuraavaksi valintakokeilla.

 

Julkaistu Aamupostissa 17.4.