Siirry sisältöön

Helpotusta työvoimapulaan – Laurea-ammattikorkeakoululle 188 aloituspaikkaa lisää

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt korkeakoulujen lähivuosien lisäaloituspaikkojen suuntaamisesta.

Kuvituskuva

Koulutus- ja osaamistason nostamisen rahoitushaun avulla laajennetaan ammattikorkeakoulujen opiskelijapaikkoja yhteensä 1 723 kappaletta. Näistä lähes 11 % kohdistuu Laureaan.

Ministeriö rahoittaa uusia aloituspaikkoja erityisesti aloille, joissa kärsitään työvoimapulasta. Ammattikorkeakoulujen lisäaloituspaikoista vuosina 2021–2022 suunnataan sairaanhoitajien koulutukseen 665 kappaletta. Laureassa suurimmat lisäykset ovat juuri sairaanhoitajakoulutukseen sekä tietojenkäsittelyyn, jossa tarvitaan myös osaajia kipeästi.

- Laurea-ammattikorkeakoulussa me olemme todella ilahtuneita, että päätöksessä on huomioitu korkeakoulutuksemme vetovoima ja valmistuneiden erinomainen työllistyminen, kertoo rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

- Toivotamme ilolla uudet opiskelijat Laurean vetovoimaisiin koulutuksiin, hän jatkaa.

Ministeriö on jo aiemmin tehnyt päätökset vuoden 2020 aloituspaikkojen kasvattamisesta. Laurea kasvatti aloituspaikkojaan peräti 210 kappaletta kuluvana vuonna. Aloituspaikkoja lisäämällä ministeriö toteuttaa hallitusohjelman tavoitteita koulutustason nostosta ja pyrkii tasoittamaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen taloudellisia vaikutuksia panostamalla osaamiseen ja nuorten mahdollisuuksiin kouluttautua.

Lisätietoja Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

Lisätietoja: