Siirry sisältöön

Haku englanninkielisiin koulutuksiin päättyi – Laureaan lähes 5800 hakemusta

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 19.1.

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 19.1.2022. Haussa olivat mukana vieraskieliset koulutukset. Laurea-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin lähetettiin ensimmäisten tietojen mukaan 5792 hakemusta. Tämä on noin 44 prosenttia eli 1800 hakemusta enemmän kuin vuoden 2021 ensimmäisessä yhteishaussa.

Laureassa oli kevään ensimmäisessä yhteishaussa tarjolla seitsemän englanninkielistä AMK-koulutusta sekä kolme englanninkielistä YAMK-koulutusta. Nyt haettavana olleet koulutukset käynnistyvät syksyllä 2022 Laurean Tikkurilan ja Leppävaaran kampuksilla sekä verkko-opintoina.

Hakijoiden määrällä mitattuna suosituin koulutus Laureassa oli liiketalouden koulutus Degree Programme in Business Management, johon haki yhteensä 1051 hakijaa. Aloituspaikkoja koulutuksessa on 25.

Viime vuonna kevään ensimmäisen yhteishaun suosituin koulutus oli englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus. Tänä vuonna koulutuksen vetovoima kasvoi entisestään ja Nursing-koulutukseen haki 965 hakijaa. Vuoden 2021 haussa vastaava luku oli 656. 

Kolmanneksi suosituin englanninkielisistä AMK-koulutuksista oli kyberturvallisuuteen keskittyvä tietojenkäsittelyn koulutus Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security. Siihen haki 952 henkilöä. 

Ylempään korkeakoulututkintoon johtavista YAMK-tutkinnoista suosituin Laureassa oli sosiaali- ja terveysalan koulutus Master’s Degree Programme in Global Health and Crisis Management. Siihen haki yhteensä 311 henkilöä. 

Kaikkiaan Laureaan tehtiin yhteishaussa 5792 hakemusta. Vuoden 2021 yhteishaussa vastaava luku oli 4020. Aloituspaikkoja oli tänä vuonna Laureassa tarjolla kaikkiaan 261 (vuonna 2021 256). 

- On todella ilahduttavaa huomata, että kiinnostus Laurean englanninkielisiä koulutuksia kohtaan on entisestään kasvanut viime vuodesta, vaikka samalla korkeakoulujen aloituspaikkojen määrä on kasvanut, iloitsee Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski

- Suosituimpien koulutusten – englanninkielisen liiketalouden ja kyberturvallisuuden – lisäksi Nursing-koulutuksen edelleen viime vuodesta noussut suosio on hieno asia. Tämä on hyvä uutinen hoitoalalle, jossa osaajapula on Suomessa suuri. 

Lue lisää yhteishaun etenemisestä verkkosivuillamme (englanniksi).