Siirry sisältöön

Tikkurilan kampukselle WWF:n Green Office ympäristömerkki

Green Office -ohjelman tavoitteena on pienentää työpaikan ekologista jalanjälkeä.

Tikkurilan kampus.

Laureassa lähdettiin pilotoimaan WWF:n Green Office –ympäristöohjelman käyttöönottoa Tikkurilan kampukselta vuonna 2017. Green Office –ympäristömerkin käyttöön saaminen edellyttää, että vuoden aikana liittymisestä Green Office -ohjelmaan saavuttaa ohjelmassa määritellyt askeleet. Lopuksi edistymistä arvioidaan WWF:n suorittamalla toimistotarkastuksella.

WWF:n edustaja suoritti torstaina 19.4. Tikkurilan kampuksella toimistotarkastuksen, josta Laurea suoriutui menestyksekkäästi.

Green Office -pilotin aikana Tikkurilan kampuksella tehtiin lukuisia toimenpiteitä ympäristövaikutusten parantamiseksi.
Kampuksen yleisiin tiloihin hankittiin mm. uudet lajitteluastiat, hankinnoissa painotettiin ympäristöasioita, tulostusmääriä saatiin laskettua merkittävästi ja kampuksella teetettiin selvitys oman aurinkovoimalan perustamisesta kiinteistön katolle.

Tekemistä vielä riittää ja tarkoituksena onkin jatkuva parantaminen tunnistetuissa alueissa. Seuraavaksi Tikkurilassa keskitytään mm. parempaan ympäristöaiheiseen viestintään ja tätä kautta ympäristötietoisuuden ja toimintatapojen parantamiseen koko yhteisössä.

- Tässä vaiheessa tärkeintä kuitenkin on, että tunnistetaan eri asioiden ympäristövaikutuksia, ja sitten parannetaan näitä askel kerrallaan. Eri vuosille voi myös valita erilaisia painotuksia, toteaa Green Office -toimistotarkastuksen Laureassa suorittanut Mikko Kuiri WWF:stä.
- Olen vaikuttunut siitä, että olette jo monen asian suhteen näinkin pitkällä, ja paljon asioita on tunnistettu, mietitty ja tehty. Onneksi olkoon Laurea!

WWF Suomi on käynnistänyt Green Office -ohjelman vuonna 2002. Suomen Green Office -verkostoon kuului syyskuussa 2017 409 toimistoa 154 eri organisaatiosta.

Lisätietoja:

Koulutukset

Tutustu Laurean tarjoamiin koulutuksiin

Opiskele työelämäläheinen korkeakoulututkinto Laureassa. Saat jo opiskeluaikana kokemusta työelämästä harjoittelujen ja työelämäprojektien kautta. Olit sitten toisen asteen opiskelija tai jo työssä oleva – tutustu eri vaihtoehtoihin ja hae meille!

Lue lisää koulutuksistamme