Siirry sisältöön

Laurean Best Seller -myyntikilpailun finalistit valittu

Best Seller -kilpailuun osallistuvat opiskelijat saivat valmennusta myynnin huippuammattilaisilta.

Laurean Best Seller -karsinnan osallistujat ja tuomarit yhteiskuvassa.

Best Seller Competition on korkeakouluille tarkoitettu myyntikilpailu, jossa mitataan vuosittain opiskelijoiden myyntiosaamisen taso Suomessa. Tänä vuonna myös Laurean opiskelijat osallistuivat ensi kertaa Haaga-Helian ja Turun ammattikorkeakoulun järjestämään kisaan.

Laureassa Best Seller -haasteen otti vastaan kahdeksan opiskelijaa. Ennen tiistaina 20. maaliskuuta käytyä Laurean karsintakilpailua opiskelijat pääsivät myynnin huippuosaajien valmennukseen. Eikä nyt kyseessä ollut keitä tahansa huippumyyjiä, vaan Suomen myynnin ehdottomat kärjet.

”Tärkeintä on asenne”

Valmentajina ja sparraajina Laurean Best Seller -ehdokkaille toimivat 40-vuoden myyntikokemuksen omaa Esko Reinonpoika Alanko, Suomen Social Selling -pioneeri Sani Leino, Suomen menestynein myyntikirjailija Mika D. Rubanovitsch, Sales Communicationsin toimitusjohtaja Jani Aaltonen sekä myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Jukka Aminoff.

- Suomalaisten myyjien helmasynti on perinteisesti liittynyt kaupan päättämiseen ja tämä oli asia, jossa halusin valmennuksissa opiskelijoita sparraamaan, Esko Reinonpoika Alanko kertoo.
- Jo valmennuksissa sain huomata, että opiskelijat olivat paljon valmiimpia myyntiprosessissa kuin mitä osasin odottaa.

Erityisen vaikutuksen Alankoon teki opiskelijoiden asenne:

- Asenne on se juttu, mihin karsintakilpailussa aion kiinnittää erityisesti huomiota. Palkkaan itse aina mieluummin asennetta enkä niin osaamista, koska osaamista voi aina kehittää, hän kiteyttää.

”Todella kovatasoinen kilpailu”

Karsintakilpailussa opiskelijoiden tehtävänä oli roolipelimäisessä tilanteessa myydä kilpailun pääsponsorin Vainun tuotetta. Opiskelijoiden suorituksia arvioi tuomaristo, johon kuuluivat valmentajien Alangon, Leinon, Aaltosen ja Aminoffin lisäksi myös rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski ja johtaja Margit Lumia Laureasta.

Tiistain karsintakilpailun päätteeksi valittiin neljä kilpailijaa, jotka edustavat Laureaa Haaga-Heliassa 19.4. käytävässä loppukilpailussa. Laurean karsintakilpailu oli erittäin kovatasoinen eikä tuomareiden tehtävä ollut helppo.

- Käsi sydämellä voin kentältä tulleen kokemukseni pohjalta, että nämä opiskelijat kestävät jo tänään esittämällään osaamisella vertailun todella moniin ammattimyyjiin. Olen todella positiivisesti yllättynyt opiskelijoiden tasosta, tiivisti tuomariston mietteet Sani Leino.

Kokeneilta tuomareilta kilpailuun osallistuneet opiskelijat saivat myös kullanarvoista palautetta, mihin heidän jatkossa kannattaa kiinnittää huomiota. Erityisesti tuomaristo kehotti opiskelijoita välttämään oletuksia ja käymään entistä enemmän dialogia ostajan tarpeiden selvittämiseksi.

- Myyjä ei voi koskaan kysyä asiakkaalta liikaa avoimia kysymyksiä. Laittakaa asiakas puhumaan ja puhukaa itse vähemmän, painotti Jani Aaltonen.

Finaaliin Laurean edustajina karsinnasta jatkavat opiskelijat Azad Bibani, Riikka Marsh, Pekka Pirilä sekä Saki Salomäki. Ennen loppukilpailua opiskelijat pääsevät vielä kerran huippuvalmentajien sparraukseen.

Lisätietoja:

Opiskelijaprojektit

Haluatko kehittää yrityksesi toimintaa opiskelijoiden kanssa?

Opiskelijamme toteuttavat yhteistyössä yritysten kanssa erilaisia opinnäytetöitä ja projekteja. Tutustu tarkemmin ja kehitä yrityksesi toimintaa yhdessä tulevaisuuden osaajien kanssa.

Lue lisää