Siirry sisältöön

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta jatkoi kasvua – Laurea vahvin kilpailluimmassa rahoituksessa

Ammattikorkeakoulut saivat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan 107 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta vuonna 2018.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry uutisoi ammattikorkeakoulujen tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnan rahoituksen kasvusta. Ammattikorkeakoulut saivat tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan 107 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta viime vuonna, ja tässä kasvua edellisestä vuodesta oli yli 10 miljoona euroa.

Ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kohdistuu tuotteiden ja palveluiden sekä työelämän toimintatapojen kehittämiseen. Yritysten lisäksi yhteistyötä tehdään julkisten ja kolmannen sektorin kanssa.

Yhteensä viime vuonna ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeissa oli ulkopuolisia kumppaneita 2681, mikä on 19 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Laurea-ammattikorkeakoulun ja sen kumppaneiden yhteistoiminta vahvistaa työelämäosaamista ja elinvoimaa erityisesti Uudellamaalla.

- Laurea-ammattikorkeakoulu on onnistunut erityisen hyvin kaikkein kilpailluimman rahoituksen hankkimisessa, iloitsee Laurea-ammattikorkeakoulun vararehtori Mari Vuolteenaho.

- Laurean rahoitussummat EU-puiteohjelmarahoituksessa ja vastaavassa laadullisesti kilpaillussa EU-rahoituksessa sekä Suomen Akatemian rahoituksessa ovat Suomen ammattikorkeakoulujen suurimmat.

Lisätietoja: