Siirry sisältöön

Hyvinkäällä inspiroiduttiin uratarinoista

Laureasta valmistuneet tradenomit kävivät puhumassa opiskelijoille Alumniaamukahveilla Hyvinkään kampuksella maaliskuussa.

Alumniaamukahveilla luennoitsijoina vierailivat Mari Mäki ja Ilkka Lageström.

Tapahtumaan oli ennakkoon ilmoittautunut yli 50 liiketalouden opiskelijaa Hyvinkään kampukselta. Ensimmäisenä luennoitsijana kuultiin liiketalouden koulutuksesta vuonna 2004 valmistunutta Laurean alumnia Ilkka Lagerströmiä. Ilkka työskentelee rekrytointialaan keskittyvällä Baronalla IT-puolen rekrytointipäällikkönä.

Esityksessään Ilkka muistutti, että harva tietää edes ammattikorkeakoulusta valmistuessaan, mitä tekisi isona, vaan elämä kuljettaa erilaisia reittejä eteenpäin.  Vaikka mahdollisimman pikainen työllistyminen koulutusta vastaaviin tehtäviin onkin aina toivottavaa, kannattaa ensimmäisiä työpaikkoja ja -tehtäviä valitessa olla joustava. Jokainen tehtävä on merkityksellinen ja jokaisesta saa kokemuksia tulevaisuutta varten.

Työn luonne muuttuu

Tulevaisuuden työmarkkinoita Ilkka kommentoi sen verran, että maailma kehittyy ja muuttuu, koska uudenlaista teknologiaa kehitetään koko ajan. Työtehtäviä häviää ja työn luonne muuttuu, mutta on muistettava, että ihmisyys on myös tulevaisuuden voimavara; Luonne, persoona, kyky tiimityöhön ja monikulttuurisuuden ymmärtäminen.

Tiedoissa ei ihminen pysty koneita vastaan taistelemaan, mutta taidoissa pystyy. Esityksensä hän päätti mietelauseeseen; "Sillä ei ole merkitystä mitä sanot tai teet. Sillä on merkitystä, minkälaisen tunteen jätät jälkeesi"

Päivän toinen alumni oli liiketalouden puolelta, oikeudellisen osaamisen suuntautumisopinnoista valmistunut Mari Mäki, joka kertoi mielenkiintoisen tarinansa matkastaan hovi- ja korkeimman oikeuden kautta oikeusministeriöön.

Määrätietoisella Marilla oli alusta alkaen tarkka suunnitelma opinnoistaan ja ne oli tarkoitus saada läpi kahdessa vuodessa.

Opinnäytetyöstä apua työnhaussa

Alku ei ollut ihan helppo, mutta lopulta kaikki meni suunnitelmien mukaan, kiitos joustavan ja hyvän yhteistyön Laurean kanssa. Ensimmäinen harjoittelupaikka löytyi koulun listoilta, ja sen myötä alkanut yhteistyö hovioikeuden kanssa jatkui vielä kesätyössäkin.

Vakituisen työpaikan löytäminen opiskelujen loppuvaiheessa tuotti hieman vaikeuksia, mutta huolellisesti rakennettu cv, josta löytyi linkki myös opinnäytetyöhön ja avoin hakemus valtion kaikkiin oikeusasteisiin johti korkeimman oikeuden yhteyden ottoon ja työpaikkaan. Korkeimmasta oikeudesta Mari siirtyi nykyisiin työtehtäviinsä oikeusministeriöön.

Tilaisuus onnistui mainiosti ja synnytti vilkasta keskustelua, joka jatkui vielä virallisen osuuden jälkeenkin. Tapahtuman järjestänyt Laurean liiketalouden opiskelijoiden projektitiimi sekä Laurean yhteiskuntasuhteet- ja markkinointi haluavat kiittää kaikkia kävijöitä. Alumniaamukahveja järjestetään Laurean kampuksilla lukuvuoden aikana monipuolisesti eri koulutusaloille.

Alumnit

Tutustu Laurean alumnitoimintaan

Laurean alumnitoiminnan tarkoituksena on palvella yli 23 000 Laureasta valmistunutta työelämänasiantuntijaa, sekä tuoda heitä mukaan kehittämään Laurean toimintaa. Laureasta valmistuneiden osaamista hyödynnetään myös osana opetusta.

Lue lisää Laurean alumnitoiminnasta