Siirry sisältöön

3AMK:n ja TAMKin erikoistumiskoulutus vastaa taloushallinnon työn murrokseen

​Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia aloittivat syksyllä 2018 uuden Digitaalinen talousohjaus -erikoistumiskoulutuksen yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.

Koulutus vastaa tulevaan suureen taloushallinnon työtehtävien murrokseen. Prosessit ja työroolit muuttuvat mm. digitalisaation myötä ja se vaatii sopeutumista alan asiantuntijoilta.

Ensimmäistä kertaa järjestetty koulutus keräsi heti runsaasti osallistujia. Koulutus koostuu etätyöskentelystä ja yhdestätoista kaikkien neljän amk:n kampuksilla järjestettävästä lähipäivästä. Koulutus koostuu kuudesta moduulista, joissa aiheina on mm. ansaintalogiikat ja liiketoiminnan digitalisoituminen, taloushallinnon uudet roolit ja työkalut sekä visualisointi ja analytiikka.

Kouluttajina toimii sekä järjestävien tahojen opettajia että asiantuntijoita yhteistyöyrityksistä, joita ovat IBM, CGI, KPMG, SAP, Taloushallintoliitto, Leppävaaran laskenta sekä Cubic Analytics.

”Tosi mielenkiintoinen aihe”

Erikoiskoulutuksen osallistujat Riikka Rantsi, Katja Pulkkinen-Forsström ja Hanna Mannonen olivat erittäin tyytyväisiä aiheeseen ja sisältöihin.

– Tosi mielenkiintoinen aihe, jossa haluan kehittää osaamistani, Pulkkinen-Forsström sanoo.
– Minua kiinnostaa kehittyä näissä asioissa, Mannonen lisää.

Rantsi toteaa, että kun valmistumisesta alkoi olla monta vuotta, lisäopinnot tulivat ajankohtaisiksi. Hän oli pitkään etsinyt mahdollisuuksia lisäkouluttautumiseen, mutta ennen tätä mikään ei ollut tuntunut ”omalta”.

Osallistujien mukaan tämä noin vuoden kestävä erikoistumiskoulutus syventää osaamista paremmin kuin lyhyet koulutukset.

Koulutus saa jatkoa ensi vuonna

Vaikka erikoistumiskoulutuksen järjestäminen neljän amk:n kesken on haasteellista, on siinä onnistuttu hyvin, toteaa koulutuksen käytännön asioista vastaava suunnittelija Teija Uino Laureasta.

– Olemme pohtineet, mikä toimii ja mikä ei. Opiskelijan näkökulmasta on hyvä, että koulutuksella on useampi järjestäjä, hän sanoo.
Koulutuksen osallistujista Rantsi, Pulkkinen-Forsström ja Mannonen tunnistavat selkeän tämän tyyppiselle koulutukselle.

– Taloushallinnon ihmisille ehdottomasti lisää tällaisia 6-12 kuukauden kursseja, he toteavat yhdessä tuumin.

Digitaalinen talousohjaus -erikoistumiskoulutus järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2019.

Lisätietoa:

Haaga-Helia: Susanna Honka, susanna.honka@haaga-helia.fi
Laurea: Kaija Koivusalo, kaija.koivusalo@laurea.fi
TAMK: Pasi Kuusijärvi, pasi.kuusijarvi@tamk.fi
Metropolia: Merja Lindholm, merja.lindholm@metropolia.fi