Siirry sisältöön

10Days100Challenges-tapahtumassa pohditaan työn muutosta ja vastuullisuutta

10Days100Challenges on Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian järjestämä innovaatiosprintti.

Innovaatiosprintti käynnissä Aalto-yliopiston Harald Herling -oppimiskeskuksessa.

10 Days 100 Challenges –innovaatiotapahtuman ensimmäinen viikko on takanapäin. Aalto-yliopiston Harald Herling -oppimiskeskukseen on kokoontunut noin 100 osallistujaa pähkäilemään Espoon kaupungin, Vantaan kaupungin, Keskon, Microsoftin, OP:n, Telian ja Click Innovationin asettamia haasteita.

Tapahtuma on kaikille avoin. Tällä kertaa suurin osa osallistujista opiskelee jossain kolmesta järjestävästä korkeakoulusta.

- Nyt kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on kasvanut hieman joka vuosi. Tänä vuonna teemana on työn tulevaisuus ja vastuullisuus, jota lähestymme palvelumuotoilun keinoin. Täällä on innostunut tunnelma. Vaikka varsinaista ohjelmaa on päivittäin yhdeksästä neljään, harva malttaa lopettaa päivää vielä neljältä, kertoo projektipäällikkö Sirpa Lassila Haaga-Heliasta.

Opiskelijat jakautuvat tiimeihin sen mukaan, minkä haasteen he kokivat omakseen. Tiimejä on yhteensä 21 joten jokaista kahdeksaa haastetta pohtii muutama tiimi. Haasteet ovat moninaiset lähtien pankkipalvelujen parantamista vaihto-opiskelijoille vastuullisen elämäntavan buustaamiseen pelillistämisen keinoin.

Jokainen päivä koostuu päivän teemaan liittyvästä inspiraatiopuheesta, jonka jälkeen ryhmät pääsevät haasteensa kimppuun. Ensimmäisen viikon ajan tiimit perehtyivät tehtäviin ja aloittivat taustatyön. Tiimit mm. jalkautuivat haastattelemaan ihmisiä luodakseen paremman asiakasymmärryksen ja vierailivat haasteen antaneessa yrityksessä. Toisella viikolla on vuorossa prototyyppien tekoa ja loppuviikosta tulosten esittelyt.

- Mukana olevat yritykset ovat aidosti panostaneet tähän tapahtumaan ja osallistujien ohjaukseen. Opiskelijoille tämä on kokonaisvaltainen kokemus, joka tarjoaa oppimisen lisäksi myös mahdollisuuden verkostoitumiseen. Tästä hyvänä esimerkkinä on OPLabissa työskentelevä Iida Karlstedt, jolle ovet nykyiseen työtehtävään aukenivat tämän tapatuman kautta pari vuotta sitten ja nyt hän on puolestaan täällä toimeksiantajan roolissa, Lassila kertoo.

Lue lisää: http://10days100challenges.fi/

Seuraa tapahtumaa myös somessa:

Instagram: @10days100challenges
Twitter: @1Challenges
Facebook: @10d100c

10Days100Challenges on pääkaupunkiseudun kolmen suuren ammattikorkeakoulun Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian järjestämä innovaatiosprintti, jossa osallistujat pääsevät ratkomaan yritysten asettamia haasteita 10 päivän ajan.