Siirry sisältöön

Tulevaisuuden haltuunotto auttaa yrityksiä menestykseen

Aika: Perjantai 17.5.2019 klo 9-13

Paikka: Laurea Tikkurila, Ratatie 22, Auditorio Minna Canth

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan tulevaisuuden visioista ja skenaarioista! Innoittajana industrial futurist, professori Jyrki Kettunen.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille tulevaisuudesta kiinnostuneille toimijoille, yrityksille ja yrittäjille eri toimialoilta, strategiatyötä tekeville julkiselle sektorille kuin myös järjestöille ja liitoille. Pääset pohtimaan tulevaisuuden osaamiseen liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Sinulla on myös tilaisuus tutustua yritysten tulevaisuuden menestykseen vaikuttaviin tekijöihin ja pääset keskustelemaan sekä haastamaan muita verkostotoimijoita. 

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.  

Ilmoittaudu tapahtumaan

 

Päivän puheenjohtajana toimii yritysfuturologi ja yliopettaja Tarja Meristö, Laurea

Ohjelma:

8.30 Ilmoittautuminen

9.00 Avaus ja tervetuloa

Tarja Meristö, yritysfuturologi, yliopettaja, Laurea sekä

Tuula Pyykkö, projektipäällikkö, Ennakointikamari

9.30 Maailman tulevaisuus yritysten kielellä.

Keynote-puheenvuoro, Jyrki Kettunen, industrial futurist, professori 

10.00 Sparraustauko kahvin lomassa

10.45 Tulevaisuuden skenaarioita tuoreista näkövinkkeleistä!

13.00 Eväitä kotiin viemiseksi

13.15 – 13.45 Lounas

Tilaisuuden keynote-luennon pitää professori industrial futurist Jyrki Kettunen. Hän on kokenut tutkimus- ja innovaatiotoiminnan ammattilainen, joka on tehnyt uransa metsäteollisuudessa. Jyrki Kettunen tunnetaan innostavana puhujana, jonka esimerkit tuovat konkretiaa tulevaisuuden tutkimuksen ja ennakoinnin työkaluihin sekä lähestymistapoihin.

Tilaisuuden organisaattorina toimii Tarja Meristö, joka on toiminut tulevaisuuden tutkimuksen alalla yritys- tutkimus- ja koulutussektorilla jo viidellä vuosikymmenellä. Hän on luonut tulevaisuuden tutkimuksen alalle monia työkaluja, jotka ovat nyt alan peruskäsitteitä. Hän on tehnyt väitöskirjansa skenaariotyöskentelystä yrityksen johtamisessa.

Ennakointikamari on tehnyt Helsingin seudun kauppakamarin, Uudenmaan liiton, Uudellamaalla toimivien ammatillisen koulutuksen järjestäjien ja ammattikorkeakoulujen sekä yritysten välistä ennakointiyhteistyötä jo vuodesta 2008 lähtien. Elinkeinoelämän ja Uudellamaalla toimivien koulutuksen järjestäjien tavoitteena on varmistaa, että tulevaisuuden osaaminen vastaa työelämän tarpeisiin.  Ennakointikamarin projektipäällikkönä toimii Tuula Pyykkö, jonka erityisosaamista on toisen asteen ammatillinen koulutus, ammatillisen koulutuksen reformi, oppisopimus ja muutosjohtaminen sekä osaamisen ennakointityö. Lisätietoja Ennakointikamarista https://ennakointikamari.fi/

Tulevaisuuden skenaarioita ja trendikortteja tilaisuudessa esittelevät Laurean YAMK-opiskelijat, jotka ovat kevään 2019 aikana opiskelleet Tulevaisuuden johtaminen - opintojaan ja työskennelleet Tutka-hankkeessa.

 

Lisätietoja

Ilmoittaudu tapahtumaan