Siirry sisältöön

Lapsen oikeuksien seminaari

Lapsen oikeuksien seminaari järjestetään Hyvinkäällä, Hyvinkää-salissa osoitteessa Kauppatori 1, Hyvinkää, keskiviikkona 20. marraskuuta 2019. 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Tapahtuma sisältää lapsen oikeuksien seminaarin ja messut, joissa esitellään lapsi- ja perhetoimintaa sekä Ysiltä Elämään- tapahtumaa. Seminaarin teema on lapsen oikeuksien toteutuminen Suomessa ja se järjestetään osana lapsen oikeuksien viikkoa. 

YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää kyseisenä seminaaripäivänä 30 vuotta. Lapsen oikeuksien sopimus on ihmisoikeussopimus, joka koskee lapsia.

Valtakunnallisesti vietetään myös kyseiseen teemaan sopivaa lapsen oikeuksien viikkoa 18.-22.11.2019.Tapahtuma on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä lapsen oikeuksista kiinnostuneille.

Ysiltä elämään- messuosa käsittelee jo perinteeksi muodostuneen Laurea-ammattikorkeakoulun järjestettävää Ysiltä Elämään- tapahtumaa. Ysiltä Elämään- tapahtuma tuottaa koulunsa päättäville nuorille tietoutta Hyvinkään nuorille suunnatuista organisaatioista sekä palveluista.

Tapahtuman pääjärjestäjänä on Hyvinkään kaupunki yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa.  Tapahtuman järjestämiseen ja toteuttamiseen osallistuvat Laurea-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat.

Lapsen oikeuksien päivän ohjelma:

Messut klo 12 –13 ja klo 16 – 16.30
Lapsi- ja perhetoimijat esittäytyvät

Seminaari klo 13.00 - 16.00:

Lapsen ääni

Puheenjohtajan tervetulosanat

Kaupunginjohtajan Jyrki Mattilan avaussanat

Laurean lehtori Johanna Aalto: Lapsen oikeuksien komitean Suomelle antamien palautteiden vertailu ja analysointi

Lapsen ääni

Miessakit / Joonas Kekkonen: Miesten ja erityisesti poikien näkökulmasta lasten oikeuksien toteutumisesta Suomessa

Laurean opiskelijat esittävät: Näkymätön lapsi

Lapsen ääni

Nuorisovaltuuston tervehdys

Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja: Lapsen oikeuksien toteuttaminen ja vahvistaminen Suomalaisen yhteiskunnan yhteisenä vastuuna

Lapsen ääni

Seminaarin päätös

Lisätietoja

Ilmoittaudu tapahtumaan