Siirry sisältöön

Kestävä ruokatarjonta -teemaviikko 20.-24.3.2023

Mission Positive Handprint järjestää teemaviikon verkossa, joka kerää yhteen kestävän ruokatarjonnan asiantuntijoita. Pääsemme syventymään monipuolisiin näkökantoihin sekä siihen miten kestävyyttä voidaan toteuttaa ravintoloiden ruokalistasuunnittelussa.

Ilmoittaudu tapahtumaan

OHJELMA:

MA 20.3. Klo 14.00
Ruuan alkuperä ja vastuulliset hankinnat

Mari Koistinen (MMM) on tietokirjailija, joka on perehtynyt erityisesti ruoankulutuksen ympäristövaikutuksiin sekä ruoan vastuullisuuteen ja ekologisiin vaihtoehtoihin.


MA 20.3. Klo 15.00
Kahvitunti Jarkko Issukan kanssa

Jarkko Issukka toimii Pauligin Brand Managerina ja paahtimolähettiläänä. Kahvimaailman lisäksi Jarkolla on pitkä tausta ravintola-alalta yrittäjänä, kouluttajana ja palkittuna baarimestarina.

TI 21.3. Klo 15.00
Vastuulliset kalatuotteet

Kalatukku E.Erikssonin toimitusjohtaja Mikko Poikolainen kertoo yli 140-vuotiaan yrityksen vastuullisuusperiaatteista ja siihen liittyvistä toiminnoista. Yrityksen valikoimassa on yli 1000 erilaista, laadukkaasti ja vastuullisesti tuotettua tuotetta.

MSC on myöntänyt Kalatukku E.Erikssoninlle vuoden 2022 Kultainen Kala-palkinnon, joka myönnetään vuosittain yhdelle MSC:n yhteistyökumppaneista, joka tahollaan tekee töitä vastuullisesti pyydettyjen merenelävien tunnettuuden lisäämiseksi. Kalatukku E. Eriksson on edelläkävijä vastuullisten merenelävien tukkukaupassa.

KE 22.3. Klo 14.00
Vastuullisuusilmiöt ravintola-alalla ja Kespron ratkaisut asiakkaiden odotuksiin  

Kespron vastuullisuusasiantuntija Valtter Vuori kertoo vastuullisuusilmiöistä, jotka korostuvat foodservice-asiakkaiden ja kuluttajien käsityksissä juuri tällä hetkellä. Mistä foodservice-asiakkaat ovat kiinnostuneita vastuullisuuden saralla ja miten asiakkaiden odotuksiin voidaan vastata ja luoda jopa lisää asiakasarvoa? Kespro haluaa tarjota asiakkailleen tukea vastuullisempiin hankintoihin, liiketoimintaan ja viestintään.

TO 23.3. Klo 14.00
Ravitsemus suhteessa ekologisuuteen

Ruoalla on valtava vaikutus sekä yksilön että koko maapallon hyvinvointiin. Kuluttajaa kiinnostaa ruokavalinnoissa eettiset ja ekologiset tekijät terveellisyyden sekä hyvinoinnin lisäksi. Ympäristön kannalta on väliä mitä valitse ja mitä syö. Kuinka edistää arjen ekotekoja ja huomioida tarjoomassa kestäviä ratkaisuita?

PE 24.3. Klo 14.00
Luomun käyttö ravintolassa -paneelikeskustelu

Paneelissa aiheesta keskustelemassa Luomu-asiantuntija Anu Arolaakso (Ekocentria), toimitusjohtaja Aura Lamminparras (Pro Luomu ry), johtaja Sari Iivonen (Luomuinstituutti) sekä ravintolapäällikkö Anu Heiskanen (ravintola Musta Lammas).

Lisätietoja

Ilmoittaudu tapahtumaan

Tulevat tapahtumat

Liikenteen palveluiden kehittäminen haja-asutusalueilla -seminaari

Eloisa-webinaari 5.4.23: Intuitio, psykologinen turvallisuus, luovuus - miten nämä liittyvät toisiinsa?

Eloisa-hanke kutsuu sinut mukaan Intuitio, psykologinen turvallisuus, luovuus - miten nämä liittyvät toisiinsa? -webinaariin ke 5.4.2023 klo 15-16.30.

Laurea Kiertotalous Living Labin aamukahvit: Elintarviketeollisuuden sivuvirrat

Laurea Kiertotalous Living Labin kaikille avoimet aamukahvit 5.4., tervetuloa linjoille!

Digi, digi, digi: Ratkaisuja digisyrjäytymisen haasteisiin -webinaari

Tervetuloa Digi, digi, digi: Ratkaisuja syrjäytymisen haasteisiin -webinaariin!

Valtakunnalliset AMK-päivät Laureassa

Valtakunnalliset AMK-päivät järjestetään Laureassa 3. - 4.5.2023.

Kulttuurinen vanhustyö -seminaari

Tervetuloa Kulttuurisen vanhustyön seminaariin to 4.5.2023 klo 9-12! Seminaarin pohjana on sukupolvien välinen kohtaaminen ja kulttuurityö.

Vankimessut 2023

Vankimessujen tarkoituksena on tarjota tietoa palveluista, joita vangit ja muut rikostaustaiset voivat käyttää rangaistuksen aikana ja sen jälkeen.

Valmistujaisjuhla

Laurean valmistujaisjuhlassa juhlitaan kaikkia kesäkuussa 2023 valmistuvia ja edellisen valmistujaisjuhlan 15.12.2022 jälkeen valmistuneita opiskeliojita.

Critis 2023

CRITIS 2023 is the 18th International Conference on Critical Information Infrastructures Security and will be held on 13th–15th of September 2023 at Laurea University of Applied Sciences in Finland.