Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Tea: ”Laureasta saat haasteita oman ammatillisen kasvun tueksi”

Tea Ojamo aikoo suorittaa sosiaali- ja terveysalan johtamisen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuodessa. Opintojen nopeaa edistymistä auttaa mm. se, että Tea on nyt opintovapaalla.

Kuvassa Tea Ojamo

Tea Ojamo opiskeli kulttuurintutkimusta Helsingin yliopistossa, ja päätti pitkän vanhempainvapaan jälkeen hakeutua hoitoalalle. Hän opiskeli terveyden ja sairaanhoitajaksi, ja 10 vuoden monipuolisen hoitoalan työkokemuksen jälkeen hakeutui Laureaan opiskelemaan ylempää AMK-tutkintoa.

Jonain päivänä Tea haluaisi olla mukana kehittämässä ikäihmisten palveluita Suomessa.

Laurean YAMK-tutkinto on hyvin käytännönläheinen ja opinnoissa käytetään tutkittua tietoa hyväksi.

- Haluaisin hakeutua esimiestehtäviin ja olla mukana sosiaali- ja terveysalan uudistuksessa kehittämässä ikäihmisten palveluita. Opiskelu Laureassa on ollut mukavaa ja vastannut odotuksia. Opinnoista on saanut hyviä työkaluja käytännön työn johtamiseen. Läsnäolopäiviä on sopiva määrä, eli kolme päivää kuussa. Työnantaja tuli aluksi Teaa hyvin vastaan opinnoissa ja antoi käyttää työaikaa opiskeluun.

Opiskelu on ollut hyvin joustavaa, opintoja tehdään verkossa, eli konkreettisesti ei tarvitse tulla koululle. Vaikka työvälineet eivät olleet ennestään tuttuja, Microsoftin Teams ja Skype for Business ovat nyt tulleet tutuksi ja niitä on ollut helppo käyttää, iloitsee Tea. 

Opinnoissa on ollut hyvin antoisaa päästä mukaan tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Varsinkin SotePeda hanke oli Tean mielestä hyvin mielenkiintoinen ja siinä opiskeltiin yhdessä nuorten tietojenkäsittelyn opiskelijoiden kanssa. Hanke oli todella silmiä avaava, kertoo Tea.

Laureassa parasta on ollut se, että opintoja voi suorittaa hyvin joustavasti niin, että ne sopivat parhaiten omaan elämäntilanteeseen.

Kannattaa hakeutua opiskelemaan, jos on halu kehittää omaa osaamista ja edetä työelämässä.  Opinnäytetyön voi tehdä opinnäytetyön joko työnantajalle tai sitten hyviä opinnäytetyöaiheita saa myös Laureasta, kertoo Tea. 

Laureasta saa kyllä haasteita oman ammatillisen kasvun tueksi. Tea on opintojen aikana oivaltanut, miten moniammatillisuutta voi hyödyntää sote-alalla. Digitaalisten palvelujen kehittämisessä kustannustehokkuuden pohtiminen ollut todella hedelmällistä. Koulutuksen nimessä olevaan ”johtaminen” -sanaan ei tarvitse tuijottaa liikaa, sillä kehittämiseen saa paljon erilaisia työkaluja. 

Tutustu tarkemmin sosiaali- ja terveysalan johtamisen YAMK-tutkintoon