Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Minna: ”Opetan lapsilleni, että opiskelu voi jatkua läpi elämän”

Opiskelijahaastattelussa Yrityksen kasvuun johtaminen –YAMK-koulutuksessa opiskeleva Minna Mäkinen.

Vuonna 1997 tradenomiksi valmistunut Minna Mäkinen on aina tiennyt jatkavansa vielä opintoja.

- Olen ollut työelämässä jo pitkään ja päässyt työskentelemään monipuolisesti eri tehtävissä. Aina kun on pyydetty johonkin uuteen pestiin, olen mennyt, Minna naurahtaa. -Kuitenkin jo kuusi vuotta sitten aloin miettimään, että nyt pitäisi jatkaa opintoja. Edellisestä tutkinnosta on aikaa ja halusin päästä päivittämään itseäni.

Viime keväänä kolmen lapsen äiti innostui lopulta hakemaan opiskelupaikkaa ja aloitti syksyllä Yrityksen kasvuun johtaminen –YAMK-koulutuksessa.

- Lapseni ovat teini-ikäisiä, joten nyt tuli minun aikani! Kyseinen koulutusohjelma kuulosti positiivisessa mielessä yleispätevältä, Minna summaa valintansa syitä.

”Tulin päivittämään osaamistani”

Opiskelun aloittaminen pitkähkön tauon jälkeen on vaatinut opiskelutaitojen uudelleenopettelua.

- Tradenomiksi valmistumisen jälkeen olen käynyt erilaisia kursseja ja suorittanut muun muassa avoimessa yliopistossa kasvatustieteen perusopinnot. Silti esimerkiksi jo raporttien kirjoittaminen on ollut sellaista, mitä on pitänyt taas vähän harjoitella, Minna myöntää.

Tavoitteena Minnalla oli ensisijaisesti päästä kehittämään itseään. Sen saavuttaminen on hänen mukaansa jo hyvällä mallilla.

- Haluan oppia uutta ja herätellä itseäni. Pidän itseäni muutosmyönteisenä ja suhtaudun uudistuksiin lähtökohtaisesti aina positiivisesti. Opintojen myötä olen oppinut ymmärtämään paremmin myös niitä, jotka eivät suhtaudu esimerkiksi muutoksiin samalla tavalla kuin minä.

YAMK-koulutuksiin kuuluu perinteisesti kolme lähiopetuspäivää viikossa ja muu aika käytetään itsenäiseen opiskeluun. Töitä tehdään paljon ryhmissä.

- Opiskelun rikkaus on ehdottomasti se, että tapaa uusia ihmisiä ja oppii heiltä uusia työskentely- ja lähestymistapoja. Olen aika pedanttinen ja jopa ylihuolehtivainen, mutta opintojen myötä olen oppinut vähän heittäytymään: osaan luottaa siihen, että kaikki hoitavat kyllä oman tonttinsa.
- Mielenkiintoisimpia juttuja ovat olleet esimerkiksi brändin merkitykseen keskittyvä opintojakso sekä Mark Challenge –luksuskilpailu, joka tarjosi vähän uudenlaista tekemistä.

Uutta energiaa opinnoista

Opiskelun lisäksi Minna työskentelee täysipäiväisesti asiantuntijaroolissa. Työpaikalla opiskeluun on suhtauduttu positiivisesti.

- Työnantajani on hyvin koulutusmyönteinen ja kannustaa opiskelemaan. Myös lasteni mielestä on hienoa, että äiti opiskelee. Uskon antavani heille hyvän esimerkin siitä, että opiskeleminen ei lopu tiettyyn pisteeseen, vaan voi jatkua läpi elämän.

- Suosittelen opintoja kaikille, jotka ovat olleet jo pidempään työelämässä. Opiskelu vaatii aikaa ja paneutumista, mutta itselleni tämä on tuonut uutta energiaa ja positiivista mieltä sekä paljon uusia työkaluja, Minna kannustaa.

 

Tutustu tarkemmin kestävän kasvun johtamisen YAMK-koulutukseen (entinen yrityksen kasvuun johtaminen).