Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Balqius:”Opiskelun ansiosta ymmärrän paremmin muutosten tarpeen työelämässä”

Balqius Ghafari opiskelee Laureassa sosiaali- ja terveysalan johtamista. Hän on muuttanut lapsena vanhempiensa kanssa Afganistanista Suomeen vuonna 2000.

Balqius Ghafari on määrätietoinen ja tavoitteellinen nuori nainen, joka on sinnikkäästi opetellut suomen kielen ja tavoittelee ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla etenemistä urallaan ja pääsyä esimiestehtäviin sosiaali- ja terveysalalla. Balqiuksen mielestä myös sairaanhoitajan opettajan työ tuntuu kiinnostavalta.

Balqius on tehnyt paljon töitä opiskelun eteen alakoulusta lähtien. Hän aloitti peruskoulun Suomessa kuudennelta luokalta opiskeltuaan ensin vuoden suomea. Koulunkäynti alussa oli haastavaa. Hän oli kuitenkin aktiivinen ja ahkera oppilas, ja suoritti peruskoulun jälkeen vielä ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinnon jälkeen hän opiskeli vielä sairaanhoitajatutkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kansainvälisellä linjalla. Balqius työskenteli anestesiahoitajana Keski-Suomen keskussairaalassa ja työkokemusta hankittuaan haki yhteishaussa opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Laureaan.

Hain Laureaan, koska halusin kehittää itseäni ja ammattitaitoani, ja saada uusia mahdollisuuksia työuralle.

- Toivoisin tulevaisuudessa pääseväni lähiesimiestehtäviin ja vaikuttaa sosiaali- ja terveysalan sekä potilaiden ja asiakkaiden terveyttä ja hyvinvointia edistäviin palveluihin, Balqius kertoo.

Opiskelu sosiaali- ja terveysalan johtamisen tutkinnossa on ollut erittäin mielenkiintoista ja työelämälähtöistä. Parasta opiskelussa on ollut ammattitaitoiset, kannustavat ja joustavat opettajat ja mielenkiintoiset ja antoisat opintojaksot. Balqius pitää kiinnostavana sitä, että ryhmän opiskelijat tulevat eri koulutusaloilta, joukossa on esimerkiksi tradenomeja ja sosionomeja. Ryhmätyöt ovat olleet antoisia, mutta yksilötehtävät ovat myös hyvin mielenkiintoisia.

Balqius tekee opiskelujen ohella sairaanhoitajan keikkatöitä Seuressa Vantaan ja Helsingin kaupungilla. Opiskelun ja työn yhdistäminen on onnistunut hyvin, ja Balqius ehtii viettää myös vapaa-aikaa omien harrastusten ja perheen parissa.

Opiskelun ansiosta on helpompi ymmärtää, miksi työelämässä sosiaali- ja terveysalalla tapahtuu niin paljon muutoksia, toteaa Balqius.

Suomalainen koulutusjärjestelmä on maailman paras ja naisten asema Suomessa paljon parempi kuin kotimaassa Afganistanissa. Suomessa on mahdollista edetä urallaan, mutta se vaatii aktiivista otetta ja motivaatiota, pohtii Balqius.

Tutustu tarkemmin sosiaali- ja terveysalan johtamisen YAMK-koulutukseen

 

Videolla Balqius kertoo koulutuksesta