Siirry sisältöön

Tuore tradenomi Anni valmistujaisjuhlassa: ”Tästä matka vasta alkaa”

Tradenomi Anni Vihavainen piti valmistuvan opiskelijan puheen Laurean syyslukukauden päättäneessä valmistujaisjuhlassa.

-    Tänään on meidän päivämme ja tänään on syytä juhlaan. Voimme kaikki hymyillen huokaista helpotuksesta ja todeta, että maalissa ollaan, aloitti puheensa Laurean syyslukukauden valmistujaisjuhlassa tuore tradenomi Anni Vihavainen.

Perinteisen valmistuvan opiskelijan puheen Laurean valmistujaisjuhlassa tiistaina 18.12. pitänyt Anni aloitti liiketalouden opintonsa Tikkurilan kampuksella tammikuussa 2016. Sattuman kautta hän tuli tuolloin haastatelluksi Laurean verkkosivuille uutiseen, jossa hän kuvaili tuntemuksiaan ensimmäisen opiskeluviikon jälkeen. Näihin opintojen alkuhetkien ajatuksiin hän palasi myös juhlapuheessaan.

Opintojen alussa Vihavainen ei omien sanojensa mukaan vielä tiennyt ollenkaan, mihin suuntaan haluaisi opinnoissaan lähteä. 2,5 vuoden opintojen aikana ura-suunnitelmat ovat kuitenkin selkiytyneet ja Anni on kiinnostunut erityisesti HR-tehtävistä. Parhaillaan hän työskentelee Vantaan kaupungin henkilöstökeskuksessa, jossa hän jatkoi töitä työharjoittelujaksonsa jälkeen.

Puheessaan Anni muistutti kuulijoita, että opiskelu-urakan varrelle on mahtunut myös haastavia hetkiä:

-    Kuten elämässä yleensä, myös opinnoissa joutuu toisinaan tekemään odotettua enemmän töitä päästääkseen tavoitteisiinsa, hän sanoi.
-    Moni meistä voi kuitenkin varmasti olla tänään kanssani samaa mieltä siitä, että juuri näistä opiskelujen aikana kohdatuista haasteista selvittyämme tuntuu valmistuminen nyt aivan erityisen hyvältä.

Haasteista huolimatta on Annin opintojen polku ollut kuitenkin täynnä hyviä hetkiä. Erityisen kiitollinen hän on kaikista niistä opintojen aikana kohdatuista ihmisistä, jotka ovat jääneet pysyvästi mukaan elämään ystävinä.

-    Olen myös opintojen aikana oppinut, että vaikkei elämä aina mene niin kuin oli alun perin suunnitellut, niin elämä vie kuitenkin aina – joskus odottamattakin – juuri oikeaan paikkaan. Koskaan ei saa lakata yrittämästä, hän päätti puheensa.

 

Videotallenteen tiistain 18.12. valmistujaisjuhlasta voi katsoa Laurean Youtube-tililtä. Anni Vihavaisen puhe alkaa videolla kohdassa 1:09:00.