Siirry sisältöön

Työharjoittelu Nenäpäivä-säätiössä on ollut Kaisalle merkityksellinen kokemus

Opiskelijahaastattelussa restonomiopiskelija Kaisa Kajanto

Restonomiopiskelija Kaisa Kajanto haastaa myös muut ammattikorkeakoulut osallistumaan Nenäpäivään ensi vuonna.

Uutinen 13.11.2018

Laurea oli tänäkin vuonna mukana tekemässä hyvää. Valtakunnallinen Nenäpäiväkeräys tuotti reilut 2,3 miljoonaa euroa. Mukana Nenäpäivää toteuttamassa oli myös Kaisa Kajanto, joka opiskelee Laureassa restonomiksi.

Kaisa aloitti opintonsa tammikuussa 2016, nyt hän suorittaa ensimmäistä työharjoitteluaan Nenäpäivä-säätiössä kampanjaharjoittelijana. Kaisa sai kuulla harjoittelupaikasta opintojakson yhteydessä. Opinnoissa erityisen kiinnostavaa on ollut Kaisan mielestä tapahtumien tuottaminen, joten työharjoittelu säätiössä tuntui heti omalta.

Työnkuva Nenäpäivä-säätiössä on ollut monipuolinen ja Kaisa on päässyt tutustumaan uudenlaisiin työtehtäviin ja tapoihin tehdä töitä. Aiempaa työkokemusta Kaisalla on lähinnä toimistoassistentin tehtävistä.

- Olen tehnyt harjoittelussa kaikkea mahdollista. Olen ollut sketseissä mukana ja teen asiakaspalvelua, kuten sähköposteihin ja puhelimeen vastaamista. Hoidan lipas-, tarvike- ja muut kampanjatilaukset.

Harjoittelussa ollut monta oppimisen paikkaa

- Työhöni kuuluu somettaminen ja vien viestiä eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Olen käyttänyt paljon omaa kännykkää esimerkiksi videoiden tekemiseen, Kaisa summaa.

Työpiste sijaitsee Pikkupajalla Ilmalassa, Ylen tiloissa. Harjoittelu alkoi elokuussa ja päättyy marraskuun puolessa välissä.

Vuosittain vietettävä Nenäpäivä huipentui 9.11. pidettyyn Nenäshown, mikä oli säätiölle iso ponnistus ja varainkeruun loppuhuipentuma. Kaisa huolehti muun muassa tapahtuman rekvisiitasta ja kutsuvierasilmoittautumisista. Showssa julkistettiin myös loppusumma vuoden keräyksistä. Tänä vuonna avustusten määrä oli hienosti reilut 2,3 milj. euroa.

Harjoittelun kautta aitoa vaikuttamista

Kaisasta on ollut mielekästä etenkin se, että hän on voinut antaa säätiölle konkreettisia ideoita ja tapoja tehdä yhteistyötä. Muun muassa bensakorttilahjoitusten saaminen Nenäpäivä-säätiön kampanja-autolle tapahtui Kaisan aloitteesta. Parasta Kaisan mielestä harjoittelussa on ollut mukava työporukka ja auttamisen ilmapiiri. Se, että työ on aidosti tärkeää ja merkityksellistä on Kaisalle motivoivaa.

- Olen itsekin äiti ja se, että voi auttaa lapsia maailmalla on tosi iso juttu. Joskus miettii, että miten tämän jälkeen voisi tyytyä tavallisempaan työhön, Kaisa pohtii.

Laurea vahvasti mukana Nenäpäivässä

Laurea on tehnyt Nenäpäivä-säätiön kanssa monipuolista yhteistyötä. Opiskelijatiimit ovat järjestäneet tapahtumia ja tehneet varainkeruuta osana opintojaan.

- Laurea oli tänä vuonna tosi hienolla tavalla mukana. Laurean restonomiopiskelijat ovat olleet tosi innoissaan mukana tekemässä. Vaikka olemme luvanneet tukea tarvittaessa, he eivät ole tarvinneet resursseja vaan opiskelijat ovat hoitaneet tosi hienolla tavalla itsenäisesti kaiken, Kaisa toteaa.

- Haluaisinkin haastaa muut ammattikorkeakoulut Laurean tapaan mukaan osallistumaan Nenäpäivään ensi vuonna.

Nenäpäivä on vuosien saatossa auttanut miljoonia lapsia. Nenäpäivässä mukana olevat järjestöt työskentelevät, jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla lapsilla olisi mahdollisuus hyvään elämään. Työllä on saatu aikaan kestäviä tuloksia, joista hyötyvät lapset, perheet sekä heitä ympäröivät yhteisöt. Vuonna 2018 Nenäpäivä auttaa lapsia 17 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Lue lisää Nenäpäivästä Nenäpäivä-säätiön verkkosivuilta.

Laurean opiskelijoiden Nenäpäivä-tempauksia LaureaLovesNenäpäivä –Facebook-sivulla.