Siirry sisältöön

Liiketalouden opiskelija Inwook: ”Parasta opiskelussa on uteliaisuus”

Opiskelijahaastattelussa englanninkielisessä liiketalouden koulutuksessa opiskeleva Inwook Moon.

-    Ennen Suomeen muuttoa työskentelin Koreassa omassa yrityksessäni. Opettelin yrittäjyyteen liittyviä asioita käytännössä, mutta kaipasin systemaattisempaa ymmärrystä taloudesta – siksi halusin opiskella liiketaloutta, kuvailee polkuaan Laureassa opiskeleva Inwook Moon.

Inwook Moon muutti Suomeen 2017 tavattuaan suomalaisen tyttöystävänsä kotimaassaan Etelä-Koreassa. Alun perin hän aloitti opinnot Lahdessa, mutta siirtyi ensimmäisen lukukauden jälkeen Laureaan opiskelemaan englanninkieliseen liiketalouden koulutukseen.

Inwook aikoo valmistua kevään 2020 aikana ja on ollut tähän asti erittäin tyytyväinen opintoihinsa. Erityisen tärkeinä hän pitää Laureassa tehtyjä ryhmätöitä ja projekteja, jotka valmistavat opiskelijoita työelämää varten:

-    Ylipäänsä laurealainen tapa, jossa me opiskelijat itse tutkimme ja sen jälkeen esittelemme ideoitamme, on minusta todella hyvä, Moon kuvailee.
-    Tällä tavalla prosessoimme opittuja asioita ja opimme paljon enemmän kuin vain kuuntelemalla opettajien luentoja.

Opiskelijat auttavat toisiaan

Englanninkielisessä degree-ohjelmassa opiskelee Laureassa opiskelijoita lukuisista eri maista eri puolilta maailmaa. Inwookin ryhmässä opiskelijoita on Bangladeshista, Bulgariasta, Italiasta, Puolasta, Filippiineiltä,  Somaliasta, Turkista ja Vietnamista.

-    Arvostan sitä, miten paljon opimme paitsi opettajilta, mutta myös toisiltamme, hän sanoo.

Samalla hän on huomannut, miten paljon opiskelijat Laureassa auttavat toisiaan ja jakavat tietoa esimerkiksi kiinnostavista avoimista työpaikoista.

-    Myös opiskelijoiden ja opettajien välinen suhde on läheisempi kuin mihin olen aiemmin tottunut. Jos minulla on haasteita opinnoissa tai opintojen ulkopuolella, voin aina jutella siitä tutor-opettajani kanssa, Inwook Moon kiittää.

Haaveena yrittäjyys

Yksi erityisen opettavainen osa opintoja Laureassa oli Inwookin mukaan työharjoittelu. Aiemman kokemuksen perusteella hän sai hyväksiluettua ensimmäisen tutkintoon kuuluvista kahdesta harjoittelusta. Jälkimmäisen harjoittelun Moon teki suomalaisessa startup-yrityksessä taloushallinnon tehtävissä.

-    Sekä opinnoissani että työharjoittelussa olen tuntenut, että kulttuurista monimuotoisuutta arvostettiin eikä iälläni ollut merkitystä siellä, hän kertoo.
-    Jossain muualla minun ei ehkä olisi ollut mahdollista työskennellä harjoittelijana tämän ikäisenä. Mutta täällä minun oli mahdollista kokeilla uutta, mikä oli minusta todella rohkaisevaa.

Tulevaisuuden suunnitelmissaan Inwook haluaa työskennellä suomalaisessa yrityksessä. Samalla hän haaveilee myös oman yrityksen perustamisesta ja aikookin keskittyä opinnäytetyössään tutkimaan liikeideaansa.

”Opiskelijana olen koko ajan kiinnostunut oppimaan uutta”

Mahdollisuus kokeilla ja yrittää erilaisia asioita – ja toisinaan myös epäonnistua – on Inwook Moonin mielestä yksi parhaista asioista opiskelussa. Opiskelijana epäonnistumisia ei tarvitse pelätä, sillä heti tulee mahdollisuus kokeilla jotain erilaista.

-    Nyt, kun olen taas monen vuoden jälkeen uudelleen opiskelija, tunnen oloni jollain lailla raikkaaksi, hän kuvailee.
-    Uteliaisuus on mielentila, joka liittyy tiiviisti opiskeluun. Opiskelijana olen jatkuvasti kiinnostunut uusista asioista ja samalla myös nöyrä, koska tiedän, miten paljon on vielä asioita opittavana.

 

Tutustu tarkemmin englanninkieliseen Service Business Management -degree-koulutukseen.