Siirry sisältöön

Opiskelijat mukana uudistamassa Siuntion verkkosivuja

Lohjan kampuksen liiketalouden opiskelijat suunnittelivat sisältöä Siuntion kunnan uusille verkkosivuille.

Opiskelijat kättelevät.

Siuntion kunta avasi uudistuneet nettisivunsa syyskuun puolivälissä. Apuna uusien verkkosivujen toteuttamisessa olivat myös Laurean liiketalouden opiskelijat Lohjan kampukselta. Projektista vastasi Laureassa toista vuottaan opiskeleva Marja Klink.

-    Tähän projektiin etsittiin tekijää opiskelijoiden joukosta alkuvuodesta ja kiinnostuin tästä, sillä olen nykyään itsekin siuntiolainen. Värväsin mukaan opiskelukaverini Kia Salakarin, jonka kanssa ryhdyimme töihin, Klink kuvailee.

Opiskelijoiden tehtävänä verkkosivu-uudistuksessa oli suunnitella sivujen ulkoasua, rakennetta ja sisältöä. Tekninen pohja verkkosivuille oli valmiina ja itse sisällön tuottamisesta vastasivat kunnan eri osastot.

-    Kevään aikana kävin parhaimmillaan viikoittain tapaamassa kunnan eri toimintojen ihmisiä ja miettimässä heidän kanssaan sivujen sisältöä. Olimme vähän kuin ulkopuolisena tahona sparraamassa heitä, Marja Klink kertoo.

Nyt, kun uusi sivusto on julkaistu, on Klink tyytyväinen lopputulokseen:

-    Sivut näyttävät hyvältä! Muutenkin projektista jäi hyvä fiilis, sillä yhteistyö kunnan yhteyshenkilöiden kanssa toimi meillä erittäin hyvin, hän iloitsee.

Vaikka Siuntion verkkosivuprojekti oli Marja Klinkille ensimmäinen projekti Laurea-opintojen aikana, ei hän suinkaan ollut ensimmäistä kertaa mukana näin suuressa projektissa. Klink on ollut jo pidempään työelämässä ja lähti hieman yli 30-vuotiaan jatkamaan opintoja ammattikorkeakouluopintoihin.

-    Vaikka minulla onkin kokemusta projektien tekemisestä ennestään, on Laurean Yrityslabran tapa opiskella aivan loistava erityisesti niille opiskelijoille, joilla ei ole vielä kertynyt työelämän kokemusta. He saavat projektien kautta todella arvokasta kokemusta, mistä on paljon apua työnhaussa, hän tiivistää.

Tutustu tarkemmin liiketalouden koulutukseen Laureassa.

Lisätietoja: