Siirry sisältöön

Marraskuun laurealainen Sanna Niinikoski: ”Paras palaute minulle on se, että olen onnistunut helpottamaan muiden työtä”

Kehityspäällikkö Sanna Niinikoski valittiin marraskuun laurealaiseksi 3AMK-toiminnan edistäjä -tunnustuksella.

Laurean 30.juhlavuoden kunniaksi henkilöstömme jäseniä on palkittu kuukausittain vaihtuvilla teemoilla. Marraskuun kuukauden laurealainen -tunnustuksen 3AMK-toiminnan edistämisestä sai kehityspäällikkö Sanna Niinikoski.  

Niinikoski on kiitollinen saamastaan tunnustuksesta, mutta myös hämmentynyt, sillä hän oli itse jättänyt useita ehdotuksia tunnustuksen saajaksi.  

- Vetää nöyräksi ajatella, että työni on tunnistettu näinkin lyhyessä ajassa, kun ajattelee että olen aloittanut 3AMK-roolissa vasta tämän vuoden alussa. Hyvässä ja tiiviissä yhteistyössä on saatu vuodessa paljon aikaiseksi, Sanna sanoo. 

Sannaa kuvailtiin henkilöstön toimesta muun muassa seuraavasti: 

’’Sanna on 3AMK-oppimistoiminnan kehityspäällikkönä toiminut aktiivisesti pyrkien monin tavoin edistämään yhteistyötä kolmen amkin välillä tietäen samalla yhteistyön haasteet - realismi mukana. Sannan toiminnan vaikuttavuus ulottuu oppimistoiminnan lisäksi myös muuhun 3AMK-strategisen toimintasuunnitelman mukaisiin tavoitteisiin; hän pystyy näkemään ja kehittämään asioita laajemmin kuin vain yhdestä, kapeasta näkökulmasta. Tunnollisuus ja vastuullisuus ovat vahvasti läsnä Sannan työotteessa.” 

”Laurealaisuus on yhteisön ihmisissä” 

Laureassa yli neljä vuotta työskennellyt Sanna Niinikoski vastaa 3AMK-oppimistoiminnan yhteistyöstä. Se tarkoittaa muun muassa yhteydenpitoa Haaga-Helian ja Metropolian kehityspäälliköiden sekä ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa, uusien osaamiskokonaisuuksien kehittämistä sekä oppimistoiminnan prosessien pyörittämistä ja ylläpitoa.  

- Oma roolini on olla fasilitaattori eli pyrkiä huolehtimaan siitä, että opetuksen asiantuntijoilla on parhaat mahdolliset eväät ja mahdollisuudet työnsä laadukkaaseen tekemiseen. Paras palaute työstäni onkin se, että olen omalla toiminnallani onnistunut joiltain osin helpottamaan muiden työtä, Niinikoski kertoo.
- Nautin myös operatiivisen työn tekemisestä kädet savessa, enkä osaa jättää asioita puolitiehen.  

Parasta Niinikosken työssä ovat ihmiset ja laaja-alaisen yhteistyön tekeminen sekä eri koulutusten että niiden toimijoiden kanssa. Yhteistyö 3AMK-korkeakoulujen toimijoiden kanssa on myös tarjonnut näköalapaikan siihen, miten muualla tehdään töitä ja viedään ammattikorkeakoulutoimintaa eteenpäin.  

Laurealaisuus itsessään taas merkitsee Sanna Niinikoskelle paljon. 

- Laurealaisuus on vapautta tehdä asioita, kehittää ja ratkoa arjen haasteita. Se on yhteisöllinen henki, joka antaa voimaa haastavina aikoina ja iloitsee yhdessä hyvinä hetkinä, hän kuvaa. 
- Laurealaisuus on yhteisön ihmisissä ja sen vuoksi se merkitsee ystävyyttä, yhteistyötä ja arjen jakamista. Siihen kuuluu myös ylpeys ammattikorkeakoulun opiskelijoista ja heidän menestyksestään sekä kollegoiden tekemästä laadukkaasta ja arvokkaasta työstä.  

Digitaalisuutta hyödynnetty monipuolisesti  

Lokakuun kuukauden onnistuja Pauliina Louhiala-Hänninen kysyi seuraavalta kuukauden onnistujalta, mitä korona-ajasta jää käteen – palaako työ vanhaan normaaliin, vai muuttuuko se jollakin tavalla pysyvästi? 

Niinikoski uskoo ja toivoo, että asioita muuttuu myös pysyvästi. 

- Esimerkiksi digitaalisuutta on otettu käyttöön ja hyödynnetty monipuolisesti siellä missä se on tarkoituksenmukaista. Muun muassa tällaisten hyvien, arkea järkevöittävien ratkaisujen toivoisin pysyvän, Sanna sanoo. 
- Ja samalla kun pidämme kiinni uusista toimintatavoista, toivon, että opimme kukin rytmittämään työtämme niin, että korona-ajan jälkimainingeissa kollegan kohtaaminen kampuksilla on ilo, ja että ajatuksia on aikaa vaihtaa myös kiireettömästi keskittyen hetkeen.  

Joulukuun onnistujalta Niinikoski haluaa kysyä yhteistyöstä ja menestymisen edellytyksistä. 

- Laureassa on monia eri yksiköitä, kampuksia, koulutuksia sekä tiimejä. Miten pyrit roolissasi edistämään laurealaisten välistä yhteistyötä niiden välillä sekä miten luot omalla toiminnallasi muille parhaat edellytykset menestyä työssään?