FUAS - Federation of Universities of Applied SciencesMOF_logo.jpg

Laurea-ammattikorkeakoulu kuuluu Suomen suurimpaan strategiseen AMK-liittoumaan yhdessä Hämeen ‎ammattikorkeakoulun ja Lahden ammattikorkeakoulu kanssa. Liittouman nimenä on FUAS, joka tulee sanoista ‎Federation of Universities of Applied Sciences.

Yhdessä kolme ammattikorkeakoulua pystyy tarjoamaan merkittäviä etuja niin opiskelijoille kuin elinkeinoelämällekin. Liittouman myötä mm. opiskelijoiden ulottuvilla on kolmen ammattikorkeakoulun opintotarjonta.

FUAS-liittouman tahtotila 2020 on olla kansainvälisesti arvostettu, Helsingin laajan metropolialueen ‎kansainvälistä kilpailuasemaa vahvistava itsenäisten korkeakoulujen liittouma, joka tarjoaa toimialallaan kaikki ‎metropolialueen elinkeinoelämän ja väestön tarvitsemat korkeakouluopetus-, tutkimus- ja aluekehityspalvelut. 

Suomen suurimmassa ammattikorkeakoulujen strategisessa liittoumassa on n. 20.000 opiskelijaa, henkilöstöä ‎n. 1500 (htv) ja liikevaihto on yhteensä n. 158 M€. TKI-volyymi on n. 26 M€ ja FUAS-liittouman korkeakouluilla on ‎yhteensä 11 huippu- ja laatuyksikköpalkintoa.‎

Laajalle metropolialueelle muodostuu FUAS-liittouman myötä kansainvälisiä vaatimuksia vastaava ja ‎kansainvälistä kilpailukykyä oleellisesti vahvistava korkeakouluverkko.‎